1. Issues with the game?
    Check the Known Issues list before reporting!

    Dismiss Notice

0.24 Discussion thread

Discussion in 'General Discussion' started by Leeloo, Dec 2, 2021.

  1. Sleeplikeakitten

    Sleeplikeakitten
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 24, 2021
    Messages:
    2
    Love the update, but found that the paint colour choices don’t save on default cars. I save the car as default with a grey paint, and when I load default or load in on another map, the paint colour isn’t grey. On the bolide it seems to default to white or yellow, and when I tested with the d-series, it defaulted to bright blue.
     
  2. robert357

    robert357
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    481
    Dashboard in Vivace is completely broken in replays.
    bug.png
     
    #1382 robert357, Dec 24, 2021
    Last edited: Dec 24, 2021
  3. ltntai

    ltntai
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 18, 2017
    Messages:
    481
    What happened to ocean waves? Seas are calm on every map, official and modded. Editor's wave control does nothing on water planes, but works on water blocks and (old) rivers.
     
  4. SlowButSure

    SlowButSure
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 24, 2021
    Messages:
    1
    When I connect my Thrustmaster T248 steering wheel, the game will show BeamNG.drive Launcher page. When I press the option "Launch game", the game doesn't launch, and it shows on steam as it's still running.
    In order to be able to launch the game I need to disconnect my T248 from PC before launching the game until I see the main menu. Then I connect T248 again.

    I already updated firmware and driver of the wheel to the latest version.
    I bought the game yesterday, so it's after the Hotfix 0.24.1.1 Released. I never install any mods and already verified the game files.
     
  5. Covalence

    Covalence
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 3, 2021
    Messages:
    19
    I can confirm the stuttering along with the console message (for me it happened while playing a mission in WC USA), when I tried to close the game while it was happening it crashed with error 0x00000001. Also:

    • you cannot change the UI for some modes, namely the Drag Mission mode (used by some missions like Garage to Garage Delivery) as it will reset when you go back to the menu. This is especially problematic as the default UI looks horrible at 720p and it contains the Navigation UI which is known for performance issues.
    • being around water causes artifacting:
    Gfycat Video - Click to Play - Direct Link
     
  6. JCX034

    JCX034
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 21, 2016
    Messages:
    1,025
    I found the front Bruckell Race 20x11 wheels clipped with the tires.
    screenshot_2021-12-24_14-07-11.jpg screenshot_2021-12-24_14-05-01.jpg
    Maybe I can go adjust it for myself.
     
  7. LJ74

    LJ74
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 27, 2018
    Messages:
    1,367
    upload_2021-12-24_20-36-49.png
    Just noticed this hood latch mesh in the bastions dae, it doesn't seem to be in game so I'm just posting here incase it was forgotten.
     
    #1387 LJ74, Dec 24, 2021
    Last edited: Dec 24, 2021
  8. KèrozéN

    KèrozéN
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 14, 2014
    Messages:
    251
    So, there is some issues that I've noticed in the new 0.24 update:

    1: Some lane problems in WCUSA:
    At this spot, right lane traffic cuts left lane, to turn left. red is the actuel situation, green is the logic situation.



    2: Stop misplacement at the crosslane:
    In this intersection, traffic totally ignore red light and stop on the other side of the crossroad.
    same as before, red is the actual situation and green is the logic situation.
    Also, the Bolide on the left lane also cut the right lane to go straight.



    3: Licence plate bug on all traffic plates:
    All traffic cars have similar plate number as my custom plate.
    Also, some cars have a black plate and Europeans plates have a white plate.




    4: Flare misplacement on Bolide GTT US:
    On the right rear side:

    And both front sides:
    (sorry for the PicassoCivetta)



    5: Traffic that use a dirt road as normal road:



    6: Some little oblivious details:
    And like some others peoples, some perf issues, like less average fps, compared to 0.23.
    For example, I must turn of dynamic réflexion the have same fps as 0.23 with dynamic reflexion.
    for now, i have between 40/50fps at max setting (except D.R) with 12traffic cars+mine, compared to 45/55 with 0.23.
    However, no UI lack of performance fortunately, and car loading speed is almost same as before.

    Thanks to the devs for this awesome update, I can't wait to see the next.
    Keep it up this good works, we are all behinds you!
     
    • Like Like x 4
  9. ConstantNP

    ConstantNP
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 2, 2021
    Messages:
    65
  10. roland91

    roland91
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Messages:
    161
    The Bolide light textures are broken?
    They are completely flat and not transparent when off and just "sink" weirdly when on.
    They look fine when looking straight at them, but no other vehicle has such weird lights.

    Also, I don't seem to have the performance dropping issue with using traffic for an extended time, using a desktop with AMD Ryzen™ 9 5900X, NVIDIA GTX 1650 4GB GDDR6, 16GB of DDR4 RAM.

    I did get stutters on the race track, but that is probably normal with 21 cars spawned with a GTX1650...
     

    Attached Files:

    • 20211224082329_1.jpg
    • 20211224082342_1.jpg
    • 20211224082420_1.jpg
    • 20211224082446_1.jpg
  11. robert357

    robert357
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    481
    Not broken, just glass have old textures that should be tweaked. It suppose to simulate design of old lights of that period. Bolide lights used to be flat so for example that bright spot in the middle should be deleted, because this suppose to imitate light bulb reflecting sun light or something. Right now they are 3D models and that texture looks strange.
     
  12. roland91

    roland91
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Messages:
    161
    I'm just pointing out that most newer cars have proper transparent 3D lights, the LeGran being the odd one having non transparent taillight textures but even they technically work correctly.

    The first time I saw the new Bolide I noticed the weird lights and it is quite tricky to not see it.
     

    Attached Files:

    • 20211224203244_1.jpg
    • 20211224203309_1.jpg
    • 20211224203454_1.jpg
    • 20211224203458_1.jpg
    • 20211224203624_1.jpg
    • 20211224203626_1.jpg
    • 20211224203829_1.jpg
    • 20211224203831_1.jpg
    • 20211224203916_1.jpg
    • 20211224203917_1.jpg
  13. Sleeplikeakitten

    Sleeplikeakitten
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 24, 2021
    Messages:
    2
    This has persisted for a few updates, but seeing the red box that in walking mode you can interact with to open the tailgate of trucks, that persists in driving mode.
     
  14. Covalence

    Covalence
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 3, 2021
    Messages:
    19
    This is extremely minor but the speedometer on the Gavril Roamer rotates 3% too much (ignore the fuel consumption UI, it reset when I took the pic):
     
  15. wirelesscables

    wirelesscables
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 12, 2021
    Messages:
    16
    most speedometers are slightly off, and iirc the difference is more pronounced the faster you go. it's not the most intuitive, but that's how it is irl
     
    • Agree Agree x 4
    • Like Like x 1
  16. Mr Smart

    Mr Smart
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    1
    Anyone know why this happens ever time I try to load up beamng? This is after the hotfix 0.24.1.1 upload_2021-12-25_16-56-46.png
     
  17. SKB

    SKB
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 22, 2017
    Messages:
    1,962
    remove beamMP, or any other mods, also, delete the multiplayer folder from your userfolder.
     
  18. Arizona ranger

    Arizona ranger
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 25, 2021
    Messages:
    1
    This set of tires on hirochi raceway doesn't have collision although other works fine. Fresh install, safe mode, car doesn't matter https://imgur.com/a/dGxCu56
     
    #1398 Arizona ranger, Dec 25, 2021
    Last edited: Dec 25, 2021
  19. danielr

    danielr
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 6, 2014
    Messages:
    80
    Hi, I have the problem that after a certain period of time, BeamNG just slows down and gets extremely choppy all of a sudden. The moment that happens the console brings an error:
    Code:
    "SFXFMODDevice::update"
    "Failed to update event system! - DSP is already in the mixers DSP network. It must be removed before being reinserted or released."
    Here's it happening in game with the error displayed in the console:
    https://clips.twitch.tv/CooperativeSwissRingPogChamp-KdHGyI4ogCKVOkTk

    20211225161808_1.jpg

    Edit#2 Looks like it's fixed by raising the maximum voices in audio options.


    Edit#3 Keeps happening.
     
    #1399 danielr, Dec 25, 2021
    Last edited: Dec 28, 2021
  20. HelpfulTrash

    HelpfulTrash
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 18, 2017
    Messages:
    14
    I get this every time i load up the game. Ive verified, uninstalled, deleted, restarted, everything. Nothing works.
     

    Attached Files:

    • 2021-12-25.png
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice