WIP Beta released American Road 1.8.01

Very large (120 sq/km, 11x11 km) map, hundreds kilometers of all types of roads. 8 GB RAM required

  1. VolvoB10M

    VolvoB10M
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    57
    My error code is "0xCFFFFFFF - STATUS_APPLICATION_HANG" which is not listed on the error code list.
     
    • Agree Agree x 1
    • Informative Informative x 1
  2. gtoredga

    gtoredga
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 15, 2017
    Messages:
    57
    any parking lots in new update?
     
  3. diverxD

    diverxD
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 22, 2016
    Messages:
    19
  4. MrLeRien

    MrLeRien
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    217
    It is still a nice easter egg :D
     
    • Like Like x 1
  5. primo3001

    primo3001
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    111
    So it means that I was makeing this town more than two months ago... Long time xD
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
    • Informative Informative x 1
  6. Offroader228

    Offroader228
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 25, 2016
    Messages:
    4
    I too am having a complete freeze. In task manager BeamnNG.exe's memory amount keeps going up and up and all of a sudden stops. i5 4590, 8gb ram, R9 390
     
  7. bob.blunderton

    bob.blunderton
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 3, 2015
    Messages:
    3,028
    In some machines 8gb may not be enough.
    On a machine with Windows 7, 16gb of RAM, and Raid 0 SSD's setup, it loads in 35~55 seconds or there-about (guess-estimated), just a little faster than my monster-sized Roane County map.
    Fun fact, even though this is about 26% the square mileage of my map, it takes about the same amount of RAM.
    Make sure you have 5.5GB RAM free if even 6~6.5GB for extended play time without lag.
    Shut off the web browser, iSheep Tunes, Discord, or even Steamy pile, etc, before you load the map.
    This game will run without Steam.
    If you get stuttering video turn settings to medium and turn off reflection. Reflection hits hard on lower video boards like GTX 7xx series or Radeon R7 2xx or 3xx cards.
    GTX 1060 Ti 6gb, 1070 (Ti or not), Rx 470~480+ would be alright with reflections. Without them I get 80~90FPS average on my Rx 480 with all other settings maxed @ 1080 resolution.
     
  8. primo3001

    primo3001
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    111
    You can try to delete some files in "forest" file. It will remove some trees or stones, but it is possible that map will work. It is little bit weird and "brutal" method, but it may work.
     
  9. bob.blunderton

    bob.blunderton
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 3, 2015
    Messages:
    3,028
    Introducing a treeless version or with only 20~25% the trees will help folks who are short 1~2gb to run the map.
    It can be very time consuming on a large map like this; so it might not make much sense to do it when the map is done, otherwise you'll have to maintain multiple versions (which is not easy, but 0.11.x of Beamng makes forest data more separated from the rest of the map, not much though).
     
  10. Karimoti

    Karimoti
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 13, 2017
    Messages:
    6
    For me, this map is still not working. I uninstalled the game tried to clear the cache and re-downloaded the map 5x times. Someone knows how to fix it? I tried with my mods and with no mods and still no success. I waited more than 10 minutes and nothing.
     

    Attached Files:

    • bemang2.png
  11. primo3001

    primo3001
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    111
    Did you try unpack this mod? You can also press Ctrl + Alt+ Delete and open task manager. Then open "performance" and look what is RAM usage during loading. You can do a screenshot of Task Manager after game crash.
     
  12. DutchyGamer

    DutchyGamer
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    430
    One of the tunnels near/in the mountains has some weird clipping and transfering between blocks. I clipped through it once and it messed up my car.
    (is there more tunnels? I honestly can't tell..map too huge)
    20171215145039_1.jpg
     
  13. Karimoti

    Karimoti
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 13, 2017
    Messages:
    6
    Yes, i tried to unpack it no success.
     

    Attached Files:

    • Beamng2.png
    • beamng3.png
  14. DankMemeBunny

    DankMemeBunny
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 24, 2016
    Messages:
    1,516
    My ram goes 10gb max, then it slowly goes down... I have also let the map sit there for atleast an hour and it stayed frozen
     
  15. SandwichesANDmilk

    SandwichesANDmilk
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2016
    Messages:
    1,447
    i have 8GB of ram and i get 60FPS even after an hour of playing
    EDIT: with 2 Chromes open (one on the forums one on YT)
     
  16. pease

    pease
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 29, 2016
    Messages:
    38
    does the mod update system not work? I still have skyscraper sized 35 MPH signs
     
  17. primo3001

    primo3001
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 1, 2017
    Messages:
    111
    You may need to clear your cache. If it does not help, then you should try to download mod manually.


    @Karimoti @DankMemeBunny

    I see that some people have the same problems on Windows 7. Sorry but I don't know how to fix it, and I don't know what may cause this issue.
     
  18. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    Spinning Cube
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    14,656
    Unsubscribe from the mod.
    Press the 'Clear Cache' button in the launcher
    Resubscribe to the mod.
    That should do it.
     
  19. IvanGF14

    IvanGF14
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 15, 2013
    Messages:
    176
    Im having the exact same problem, W7 here yep
     
  20. RyvyLo

    RyvyLo
    Expand Collapse

    Joined:
    May 15, 2014
    Messages:
    443
    It took me a few tries to complete the scenarios :) But I loved them ! Here are my times in case anyone wants to compare

    Highway challenge : 07:24.39
    20171216143925_1.jpg

    Rally : 17:04.13
    20171216104151_1.jpg

    Around the world : 26:33.10 (this is so far from the 40mins announced, but I have to admit my driving wasn't really of the careful kind)
    20171223130957_1.jpg
    I've also finished this one in true BeamNG fashion, with a completely broken car (crashed about 5km before the finish line...)
    screenshot_00452.png
    I had the Trip computer app on, so I know that this scenario is about 50km longs, I think that's the longest distance I've ever driven in Beam without crashing. And my average speed was about 110km/h, I've driven on these campaign roads at the same average speed I drive on some highways IRL :D

    I haven't got any time for the off-road challenge, I crashed at one of the last obstacles 35mins in the scenario, and I'm not motivated to retry it at the moment :p

    I think it would be great to also have access to these scenarios in quickrace to be able to mess around with different cars. And you've left your pseudo on the license plates of the cars, one thing I would recommend to prevent this and let the players have their own pseudo is to delete everything that's under the canSaveDynamicFields lign of scenario_player0 in the .prefab, and to set the canSaveDynamicFields parameter to "0". This way the game won't save what's written on the license plate every time you pack the prefab.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice