1. Stuck, Having problems with creating your mod? Let us help you: Mod Support

Released Better Sounds Mod [4.9] work with 0.15.0.5

Discussion in 'Mods and Skins' started by jojos38, Apr 17, 2017.

?

Do you like the Siren and Horn Mod 3.0 ?

Poll closed Nov 26, 2017.
  1. Yes

    383 vote(s)
    91.4%
  2. No

    11 vote(s)
    2.6%
  3. Middle

    25 vote(s)
    6.0%
  1. jojos38

    jojos38
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 22, 2013
    Messages:
    752
    nop sorry
     
  2. potwor12

    potwor12
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 27, 2017
    Messages:
    64
    No, it doesn't. Wait for the update like everybody else.
     
  3. jojos38

    jojos38
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 22, 2013
    Messages:
    752
    I don't think there will be one since I can't find the error.
     
  4. Zach Parsons

    Zach Parsons
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 1, 2019
    Messages:
    1
    How do I get an earlier version of the game? Is this mod not yet compatible with 0.15.0.2? Are you going to update the mod soon or is it dead? Just curious. By the videos this looks like a great mod.
     
  5. jojos38

    jojos38
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 22, 2013
    Messages:
    752
    I'd say there is 75% chance I update, just wait a little bit more
     
  6. Elliott Benson

    Elliott Benson
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    16
    I have a suggestion! How about look for the error in places where you wouldn't think it would be.
    (This is just a blind guess lol)
     
  7. HDR

    HDR
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 15, 2015
    Messages:
    229
    My lua is a little rusty but it looks like it's because of this on line 707.

    Code:
      for k, _ in pairs(v.partCostLookup) do
        partDamageData[k] = {beamsBroken = 0, beamsDeformed = 0, beamCount = 0, currentDamage = 0}
      end
    Code:
    lua/vehicle/beamstate.lua:707: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
    and it seems to be because v.partCostLookup returns nil?

    Edit:

    Full Error (if you're using a copy of the normal beamstate.lua file, it has been updated and you might need to replace it)

    Code:
    030.407|E|libbeamng.Lua.Exception|lua/vehicle/beamstate.lua:707: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
    030.407|E|libbeamng.Lua.Exception|=============== Stack Traceback >> START >>
    030.408|E|libbeamng.Lua.Exception|(1)  C function 'function: 0x02b4b69ee230'
    030.408|E|libbeamng.Lua.Exception|(2) global C function 'pairs'
    030.408|E|libbeamng.Lua.Exception|(3) Lua field 'init' at file 'lua/vehicle/beamstate.lua:707'
    030.409|E|libbeamng.Lua.Exception|  Local variables:
    030.409|E|libbeamng.Lua.Exception|  pressureBeams = table: 0x02b4fbbe85c8  {}
    030.410|E|libbeamng.Lua.Exception|  xMin = number: -1.025
    030.410|E|libbeamng.Lua.Exception|  xMax = number: 1.025
    030.411|E|libbeamng.Lua.Exception|  yMin = number: -2.22
    030.411|E|libbeamng.Lua.Exception|  yMax = number: 2.06
    030.411|E|libbeamng.Lua.Exception|(4) Lua global 'initSystems' at file 'lua/vehicle/main.lua:120'
    030.412|E|libbeamng.Lua.Exception|(5) Lua function 'init' at file 'lua/vehicle/main.lua:321' (best guess)
    030.412|E|libbeamng.Lua.Exception|  Local variables:
    030.413|E|libbeamng.Lua.Exception|  path = string: "vehicles/super/"
    030.413|E|libbeamng.Lua.Exception|  partConfigData = string: "vehicles/super/polizia.pc"
    030.414|E|libbeamng.Lua.Exception|  hp1 = userdata: 0x02b4b69ee308
    030.414|E|libbeamng.Lua.Exception|  hp2 = userdata: 0x02b4b69ee360
    030.414|E|libbeamng.Lua.Exception|  isMotionSimEnabled = boolean: false
    030.415|E|libbeamng.Lua.Exception|--------------- << END <<
    030.415|E|libbeamng.Lua.Exception|******************************************
    030.418|E|libbeamng.Lua.Exception|*** DISABLING VEHICLE DUE TO EXCEPTION ***
    030.418|E|libbeamng.Lua.Exception|******************************************
    030.418|E|libbeamng.Lua.Exception|*** vehicle/object error

    Edit #2:

    It also seems to be erroring out on vehicle spawn when sahmod.lua is trying to load modules.

    Code:
    014.093|E|libbeamng.lua.V|*** while executing this line: extensions.loadModulesInDirectory('lua/vehicle/extensions/SAH', true)
    014.094|E|libbeamng.lua.V|*** in chunk: string
     
    #1147 HDR, Jan 1, 2019
    Last edited: Jan 1, 2019
  8. jojos38

    jojos38
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 22, 2013
    Messages:
    752
    Thanks for your help, I saw what is the error, but the problem is that you have the outdated version, I fixed these errors, but I have another error that this time come from the game. I asked help to dev they will help me
     
    • Like Like x 1
  9. Elliott Benson

    Elliott Benson
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    16
    I have another suggestion. The New car from Italy might be causing your problems from looking at the post after my old one.
    --- Post updated ---
    ill try to get the error to work with me lol. Im on latest
    --- Post updated ---
    I got the code and a boatload of errors

    19.23385|E|ConsoleObject::logError|Material - racersynsol(6534) - Failed to load normal map vehicles/common/driver_synsol/racersynsol_normal.dds for stage 0
    19.29567|E|ConsoleObject::logError|Material - racersynsol(6534) - Failed to load normal map vehicles/common/driver_synsol/racersynsol_normal.dds for stage 0
    19.31372|E|ConsoleObject::logError|Material - racersynsol(6534) - Failed to load normal map vehicles/common/driver_synsol/racersynsol_normal.dds for stage 0
    19.34318|E|ConsoleObject::logError|Material - racersynsol(6534) - Failed to load normal map vehicles/common/driver_synsol/racersynsol_normal.dds for stage 0
    19.37181|E|ConsoleObject::logError|Material - racersynsol(6534) - Failed to load normal map vehicles/common/driver_synsol/racersynsol_normal.dds for stage 0
    19.39556|E|ConsoleObject::logError|Material - racersynsol(6534) - Failed to load normal map vehicles/common/driver_synsol/racersynsol_normal.dds for stage 0
    19.41762|E|ConsoleObject::logError|Material - racersynsol(6534) - Failed to load normal map vehicles/common/driver_synsol/racersynsol_normal.dds for stage 0
    19.44307|E|ConsoleObject::logError|Material - racersynsol(6534) - Failed to load normal map vehicles/common/driver_synsol/racersynsol_normal.dds for stage 0
    19.47731|E|ConsoleObject::logError|Material - racersynsol(6534) - Failed to load normal map vehicles/common/driver_synsol/racersynsol_normal.dds for stage 0
    19.50575|E|ConsoleObject::logError|Material - racersynsol(6534) - Failed to load normal map vehicles/common/driver_synsol/racersynsol_normal.dds for stage 0
    19.53884|D|libbeamng.lua.V.vehicleController.settingsChanged|NOT refreshing settings before access
    19.56074|E|libbeamng.Lua.Exception|lua/vehicle/beamstate.lua:707: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
    19.56077|E|libbeamng.Lua.Exception|=============== Stack Traceback >> START >>
    19.56079|E|libbeamng.Lua.Exception|(1) C function 'function: 0x01628c81e1d0'
    19.56080|E|libbeamng.Lua.Exception|(2) global C function 'pairs'
    19.56082|E|libbeamng.Lua.Exception|(3) Lua field 'init' at file 'lua/vehicle/beamstate.lua:707'
    19.56084|E|libbeamng.Lua.Exception| Local variables:
    19.56086|E|libbeamng.Lua.Exception| pressureBeams = table: 0x0162a2792538 {}
    19.56087|E|libbeamng.Lua.Exception| xMin = number: -1.035
    19.56089|E|libbeamng.Lua.Exception| xMax = number: 1.035
    19.56091|E|libbeamng.Lua.Exception| yMin = number: -2.28
    19.56093|E|libbeamng.Lua.Exception| yMax = number: 2.46
    19.56094|E|libbeamng.Lua.Exception|(4) Lua global 'initSystems' at file 'lua/vehicle/main.lua:120'
    19.56096|E|libbeamng.Lua.Exception|(5) Lua function 'init' at file 'lua/vehicle/main.lua:321' (best guess)
    19.56098|E|libbeamng.Lua.Exception| Local variables:
    19.56100|E|libbeamng.Lua.Exception| path = string: "vehicles/etk800/"
    19.56102|E|libbeamng.Lua.Exception| partConfigData = string: "settings/default.pc"
    19.56104|E|libbeamng.Lua.Exception| hp1 = userdata: 0x01628c81e2a8
    19.56105|E|libbeamng.Lua.Exception| hp2 = userdata: 0x01628c81e300
    19.56107|E|libbeamng.Lua.Exception| isMotionSimEnabled = boolean: false
    19.56109|E|libbeamng.Lua.Exception|--------------- << END <<
    19.56111|E|libbeamng.Lua.Exception|******************************************
    19.56113|E|libbeamng.Lua.Exception|*** DISABLING VEHICLE DUE TO EXCEPTION ***
    19.56115|E|libbeamng.Lua.Exception|******************************************
    19.56117|E|libbeamng.Lua.Exception|*** vehicle/object error
     
  10. jojos38

    jojos38
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 22, 2013
    Messages:
    752
    Nop, it's not the problem, the problem seem to come from main code of my mod, also if you want to fix this error just update the game files in the mod but you will have another error after
     
  11. Elliott Benson

    Elliott Benson
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    16
    But no matter what i LOVE this mod and i will do whatever to get this mod back on its feet. Even trying to learn a new coding language lol.
     
  12. jojos38

    jojos38
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 22, 2013
    Messages:
    752
    I will try to update it, if I can't i'll tell you so you can try x)
     
  13. Elliott Benson

    Elliott Benson
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    16
    okie dokie!
     
  14. Duderino birb boi

    Duderino birb boi
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 8, 2018
    Messages:
    1
    I downloaded it and put the sirenmod file in the regular mod file but then my cars speedo in the orbit camera corner had changed and it was red and a brighter red and the car didn't move but the game still had the physics enabled but there was no sound. then when I took the file out, it worked perfectly again. help needed.
     
  15. HDR

    HDR
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 15, 2015
    Messages:
    229
    How did you miss the massive red "Outdated" tag?
     
    • Agree Agree x 2
  16. Elliott Benson

    Elliott Benson
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    16
    Lol
     
  17. jojos38

    jojos38
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 22, 2013
    Messages:
    752
    Mod is fixed guys ! Work on 0.15.0.2
    Thanks to Codeslasher and synsol for help ! I couldn't fix the mod without them.
    Enjoy the water sounds again :)
     
    #1157 jojos38, Jan 9, 2019
    Last edited: Jan 9, 2019
  18. A Turbocharged Turbocharger

    A Turbocharged Turbocharger
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 26, 2018
    Messages:
    57
    I'm confused. How do I enable the settings disabled by default?
     
  19. Papa_Stalin

    Papa_Stalin
    Expand Collapse

    Joined:
    May 13, 2018
    Messages:
    5
    What app is the description referring to? I don't appear to have it despite having followed the instructions in the video.
     
  20. A Turbocharged Turbocharger

    A Turbocharged Turbocharger
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 26, 2018
    Messages:
    57
    The UI app. It's called Better Sounds Mod or something like that.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice