1. Before reporting issues or bugs, please check the up-to-date Bug Reporting Thread for the current version.
    Solutions and more information may already be available.

Can't download anything from in-game repo

Discussion in 'Troubleshooting: Bugs, Questions and Support' started by Username, Mar 1, 2019.

  1. Username

    Username
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 2, 2013
    Messages:
    207
    Ever since the 0.15 update, it just gives me a loading circle forever if I download from the repo mods overview screen. Nothing happens when I click to view the mod's description and I click "subscribe". Happens in both Steam online and offline mode, downloading from the repo in an internet browser like Firefox and Chrome work fine.

    Could this be related to my game's storage location? I have it set up to install to my second hard drive (not enough storage on my main one). Any more info needed, let me know. Thanks in advance!
     
  2. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    13,294
    In the main menu, does it says 'Online' in the top-right corner?

    Give a Support ID, so I can see what your log says:
    https://supportid.beamng.com
     
  3. Username

    Username
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 2, 2013
    Messages:
    207
    Yes, it does say online.

    48553
     
  4. thomatoes50

    thomatoes50
    Expand Collapse
    Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2013
    Messages:
    637
    I have a mod that have invalid data.

    Could you try to run the game with this file.
    E:/BeamNG/lua/ge/extensions/core/modmanager.lua
    or E:/SteamLibrary/steamapps/common/BeamNG.drive/lua/ge/extensions/core/modmanager.lua

    (either one, just remember that if you choose first one you will need to remove it manually one the hotfix comes, the second one should get overwritten by steam when it check for update)

    It will display an error message indicating which mods cause the problem.
     

    Attached Files:

  5. Username

    Username
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 2, 2013
    Messages:
    207
    Sorry for the late reply, I don't check this forum often and I never got the notification you replied to the thread.

    Anyways, I've replaced modmanager.lua with the one you attached, but I don't see an error popup on startup, nor do I see an error when I try to download a mod from the repo. Is there something I need to do make the game display the error?
     
  6. thomatoes50

    thomatoes50
    Expand Collapse
    Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2013
    Messages:
    637
    the fix i sent you is in the hotfix that happened last week so you don't need to copy the file anymore.
    You tried to use the repo?
    Is it blocked?
    if yes can you send me a new support id
     
  7. Username

    Username
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 2, 2013
    Messages:
    207
    Yep, same issue. Still says "online" in the top right.

    49666
    --- Post updated ---
    Just noticed that updating mods from in-game works fine. So def not a connection issue.
     
  8. thomatoes50

    thomatoes50
    Expand Collapse
    Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2013
    Messages:
    637
    Could you try with this file please.
    Installation instruction are here
     

    Attached Files:

  9. Username

    Username
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 2, 2013
    Messages:
    207
    Thank you, this worked! If I may ask, what was the issue? So I know how to avoid it in the future. Thanks again!
     
  10. thomatoes50

    thomatoes50
    Expand Collapse
    Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2013
    Messages:
    637
    there was two issue that was just chained into one.

    One of the mod you have activated have an invalid manifest.
    This case was not properly handled by the modmanager (actually it's the debug message to help me debug that didn't work and caused the error)

    So you can have a look at your logs and you should see which mod is incorrect
    Search for this line "One of the mods have an invalid data !"
     
  11. Username

    Username
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 2, 2013
    Messages:
    207
    MSEW43VZP/5481/frozen_lake.zip > mods/repo/frozen_lake.zip
    196.26176|E|GELua.core_modmanager.modmanager.checkDuplicatedMods|One of the mods have an invalid data !

    Seems it was a duplicated Frozen Lake map that was causing the issue. Thanks again!
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice