1. Issues with the game?
    Check the Known Issues list before reporting!

    Dismiss Notice
  2. Before reporting issues or bugs, please check the up-to-date Bug Reporting Thread for the current version.
    0.24 Bug Reporting thread
    Solutions and more information may already be available.

How do transfer a .pc car save file into a .zip file?

Discussion in 'Troubleshooting: Bugs, Questions and Support' started by PopFizzCJ, Aug 16, 2016.

  1. PopFizzCJ

    PopFizzCJ
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 16, 2016
    Messages:
    3
    How do I transfer a .pc into a .zip because I am using the config in the game and when I save they are .pc files
     
  2. Taza

    Taza
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 8, 2015
    Messages:
    1,316
    I was just doing something similar today and found nothing related to this on the wiki.

    Soooo:


    These are the files you need
    your_config.pc
    your_config.png
    info_your_config.json

    You can change "your_config" to something else, but do it on all the files.



    You already have the .pc so next is the .png. This is the image that will show up in the vehicle selector. Official images are 400x192 so I suggest you go with that.

    Next the .json. You can create it with notepad, but be sure to save it as .json and not .txt. Here is an example:
    Code:
    {
       "Configuration":"Drifting",
        "Transmission":"Manual",
        "Description":"It slides.",
        "Drivetrain":"RWD",
        "Value":16500,
        "Performance Class":"6",
        "Config Type":"Custom",
        "default_color":"Royal Blue"
        }
    That's what it includes. There are other options you can type in but we lack in documentation so nobody knows what they are.
    If you want to know the available color options go to the vehicle selector and hover your mouse over the default colors. Then type the color you want your config to have into the "default_color" in the .json. You can change all the other options too, I found out that the "Value" determines how far down in the list it appears.


    Congratulations on making it here. Now you need the zip. Good luck with that.
    Put all the files (all 3) in a folder, That has the name of the car that the config is made for. So if your config is for the ETK I-series, you put the files in a folder named "etki". If you don't know the folder name go to Beamng installation folder>content>vehicles and look around. These .zip s are the official vehicles. Now just find the right .zip and put the .zips name as the folder name. For example, you can find a pickup.zip in the vehicles folder. This is the D15. If your config is for the D15 you put the files (ALL 3!) in a folder named pickup. If you have questions just upload the files here and I'll put it together.

    Now you have a folder named like the vehicle that your config is made for. Next we make a new folder. This time it's named "vehicles". Now put the earlier folder in the new folder. "What next?" you may ask. Well now need the .zip. It should look like this:

    YOUR_CONFIG_MOD.zip/vehicles/_THE_NAME_OF_THE_VEHICLE_/(here are the 3 files right)

    Rename YOUR_CONFIG_MOD to something after reading this: http://wiki.beamng.com/Modding_Guidelines

    If it all fails post the 3 files here and I'll help you. Or maybe someone else will help you. I'm going to sleep.
     
    • Like Like x 3
  3. PopFizzCJ

    PopFizzCJ
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 16, 2016
    Messages:
    3
    Thanks
     
  4. bmwcrazy456

    bmwcrazy456
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 26, 2018
    Messages:
    374
    So, if I have multiple configs I just put them in the same file??
     
  5. Alex_Farmer557

    Alex_Farmer557
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    3,517
    yes
     
  6. bmwcrazy456

    bmwcrazy456
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 26, 2018
    Messages:
    374
    Thanks! Enjoy your weekend :)
     
    • Like Like x 1
  7. Cool12345

    Cool12345
    Expand Collapse

    Joined:
    May 2, 2019
    Messages:
    160
    But where do I put it?
     
  8. cjnemetz

    cjnemetz
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 5, 2018
    Messages:
    3
    The config loads up, but when I spawn it it’s just a stock vehicle. How can I fix this?
     
  9. Kueso

    Kueso
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Messages:
    4,174
    typo in the info.json.
    hit "~" and check the console. it will tell you exactly whats wrong. Maybe not how to fix it, but you get the idea.
     
  10. ALEX3000

    ALEX3000
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    108
    How to make such an image?
     
  11. Alex_Farmer557

    Alex_Farmer557
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    3,517
    Thumbnail generator ui app
     
  12. ALEX3000

    ALEX3000
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    108
    What to do? The app just shows the standard configurations, and at the end of my configuration. But does not respond to pressing buttons.
     
  13. Sheepish_Gaming

    Sheepish_Gaming
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 15, 2019
    Messages:
    5
    I did that. It says "main slot not found, unable to spawn." How do I fix that? I'm not that good with coding. Unless it is just something to do with the .json...
    [EDIT:] I figured it out, no need to reply.
     
    #13 Sheepish_Gaming, Dec 15, 2019
    Last edited: Dec 15, 2019
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice