1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hydros using a hotkey?

Discussion in 'Questions and Support' started by Gavril T85, Feb 12, 2018.

  1. Gavril T85

    Gavril T85
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 14, 2017
    Messages:
    648
    I've been experimenting with hydros following this tutorial, and the only way I can get them to work is using the key for steering the wheels. Does anyone know how to make hydros activate when I press a specific key, like how "O" opens the tailgate on the D-series? I'd also like to know how to make the hotkey toggle the hydros, instead of them just retracting as soon as I take my hand off the key.
     
  2. thomatoes50

    thomatoes50
    Expand Collapse
    Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2013
    Messages:
    392
  3. Gavril T85

    Gavril T85
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 14, 2017
    Messages:
    648
  4. Gavril T85

    Gavril T85
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 14, 2017
    Messages:
    648
    I followed the tutorials as best as I could, but I still couldn't get the hydros to extend. The "controls" panel appears in the top right, though. I'm trying to get the tailgate of the roamer to open, do you think you could help?
    file structure:
    Untitled.png

    input_actions_opentailgate.json:
    Untitledh.png

    The hydros: (I changed the beam strength from 32000 to 1000 on the latch of the tailgate to make it open easier, but the tailgate just pops open when I spawn the car. Should I put it back to 32000?)
    Untitledhh.png

    inputmaps folder:
    fff.png
    I know the slots are working correctly on the tailgate, though.

    EDIT: nevermind. whatever it was, I just copied the pickup's hydros into mine and it worked fine.
     
    #4 Gavril T85, Feb 13, 2018
    Last edited: Feb 14, 2018 at 1:20 AM
  5. thomatoes50

    thomatoes50
    Expand Collapse
    Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2013
    Messages:
    392
    it was the "onDown" in input_actions_opentailgate.json which were wrong
    VALUE should have been 1, it's an example
     
  6. Gavril T85

    Gavril T85
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 14, 2017
    Messages:
    648
    Oh, I see.