1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No backfire

Discussion in 'Bug Reports' started by ZarosDrahkiin, Dec 5, 2017.

  1. ZarosDrahkiin

    ZarosDrahkiin
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 8, 2014
    Messages:
    4
    It's very much a minor problem, but I've found that I am not getting any backfire effects on any vehicles in the game. I thought it was a really nice visual change after the West Coast update when it was implemented, but it seems to have been broken for me since the first patch. Has anyone else been having this idea, or do they have any suggestions for how to fix this?
     
  2. carlosjr

    carlosjr
    Expand Collapse
    Banned

    Joined:
    Jul 29, 2017
    Messages:
    252
    You shouldnt be getting backfires anyways, they didn't add backfires. They added afterfires though, perhaps that's what you mean?
     
  3. K£YS

    K£YS
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Messages:
    1,746
    Only certain vehicles afterfire, Try the drag moonhawk, and if it does not work on that clear cache, and if that also does not work, try a clean re install
     
  4. ZarosDrahkiin

    ZarosDrahkiin
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 8, 2014
    Messages:
    4
    Aye, my bad. Used the wrong word. I'll try clearing cache, though.
     
    carlosjr likes this.
  5. carlosjr

    carlosjr
    Expand Collapse
    Banned

    Joined:
    Jul 29, 2017
    Messages:
    252
    Clear cache, verify integrity, then try safe mode. If its still not working after trying those do a clean install
     
  6. ZarosDrahkiin

    ZarosDrahkiin
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 8, 2014
    Messages:
    4
    Seems to work after doing all that and running safe mode. Going to see if it works on the normal game.
    --- Post updated ---
    I get the sound effect on the regular game, but not the visual. Going to do a fresh install.
     
  7. K£YS

    K£YS
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Messages:
    1,746
    too late to tell you now, but sometimes you cant see it, unless you were in a car that does it a lot
     
  8. ZarosDrahkiin

    ZarosDrahkiin
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 8, 2014
    Messages:
    4
    It seems that it was caused by Cessni's graphics mod. When I uninstalled that, everything seemed to work again.
     
  9. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    10,144
    For future reference:
    Don't report bugs with any mods enabled (As written in the sticky thread of this section)