1. Before reporting issues or bugs, please check the up-to-date Bug Reporting Thread for the current version.
    Solutions and more information may already be available.

Only six different cars in traffic

Discussion in 'Troubleshooting: Bugs, Questions and Support' started by jonathan., Aug 23, 2019.

Tags:
  1. jonathan.

    jonathan.
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    40
    I just see the same cars over and over again, I found an option that said: spawn any model. but it only added 2 cars. How can I get all the cars and trucks to work in traffic?
     
    #1 jonathan., Aug 23, 2019
    Last edited: Aug 23, 2019
  2. henryjhost

    henryjhost
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    641
    The way traffic works is that it spawns a certain amount of cars depending on how many cores your CPU has, and then it respawns them around the map while changing colors as you are driving to give the illusion of traffic. If you wanted all of the cars in the game spawned at one then you would need a very powerful CPU.
     
  3. BeamNG.Lover2002

    BeamNG.Lover2002
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 6, 2018
    Messages:
    151
    i did that and got three cars spawned, i went in the world editor and spawned 5 more and it worked no problem at 60 fps
     
  4. ManfredE3

    ManfredE3
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    1,636
    Are you asking about the type of cars that spawn? By default it only spawns official cars, there is an option in the settings menu to allow trucks and mod cars, which it sounds like you found. Not sure if there's a way to spawn trucks but not mod cars, but you can always manually swap out stuff you don't want to spawn by selecting the car (tab) and changing it as normal. From my experience you will need to stop and restart traffic once you do this, otherwise those cars will not move.

    Related side note, it seems that the pool of official traffic cars that the game will pull is a bit weird. I have yet to get any H-Series at all, any T-Series other than the T65 5th wheel uplift, any bus other than the default city bus config, and any cop other than the American passenger cars. It definetly likes to spawn some vehicles more than others, regardless of map.

    Edit: enabled "any configuration" as well and got an H-Series. I guess all of the H-Series trucks are considered too unusual for street traffic?..
     
    #4 ManfredE3, Aug 23, 2019
    Last edited: Aug 24, 2019
  5. jonathan.

    jonathan.
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    40
    Yes, I mean the type of car, not the amount of cars. but what do you mean with manually swapping out vehicles in the car tab and changing them as normal?
    ( do you just mean replace the cars in traffic with ctrl+e?)

    I also havent seen a H or T-series, also covet, bluebuck, roamer, hopper, pessima, piccolina and sunburst.
     
  6. ManfredE3

    ManfredE3
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    1,636
    Yes, just spawn them yourself or swap them out using the vehicle menu.
     
  7. jonathan.

    jonathan.
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    40
    Cool, it works. Thanks!
    --- Post updated ---
    It would be much better tho, if it would be different cars everytime a new one spawns.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice