1. Before reporting issues or bugs, please check the up-to-date Bug Reporting Thread for the current version.
    Solutions and more information may already be available.
  2. GPU Fatal Error? Intel HD Graphics 620/630 Crashes? Help us solve them!
    Dismiss Notice

Resolution reverting to default bug

Discussion in 'Troubleshooting: Bugs, Questions and Support' started by G-Farce, Nov 9, 2019.

  1. G-Farce

    G-Farce
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    181
    Yeah, is there anything or a txt file I can edit so this won't happen every time I open the game?
     
  2. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    13,516
    Can you provide more details about this bug?
     
  3. G-Farce

    G-Farce
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    181

    Sure, so my native resolution is 1366x768.
    I change resolution to 1280x720p and whenever I exit game it reverts to default.
     
  4. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    13,516
    What window mode are you using?
    And what window mode is the game is starting in?

    Do your other settings reset too, or it's just the resolution?
     
  5. G-Farce

    G-Farce
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    181
    It starts in windowed so I switch to fullscreen. do you need logs?

    nothing else resets
     
  6. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    6,844
    When selecting resolution again before switching to fullscreen, it does manage to choose correct one.

    If opening game in windowed and then enabling fullscreen resolution is 1280xsomething small, but if choosing resolution 1920x1080 while in windowed mode, then correct resolution is selected.

    Somehow that windowed mode affect resolution selecting thing or something. Windowed mode has slightly smaller resolution, in older versions old selected 1920x1080 did got selected despite starting game in windowed mode and then switching to full screen.

    So something for some reason is not keeping selected resolution for full screen stored when using game in such manner.
     
    • Agree Agree x 1
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice