1. Issues with the game?
    Check the Known Issues list before reporting!

    Dismiss Notice

The "Mods Manager" is Acting Strange

Discussion in 'General Discussion' started by B3_Burner, Sep 2, 2021.

  1. B3_Burner

    B3_Burner
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 13, 2019
    Messages:
    397
    Has anyone else experience either of these in the Mods Manager? :

    1. I disabled all mods, yet some of the map selections still appear as "blank spaces" (which say "missing preview") in the map menu. Normally I would think that if a map has been disabled, it should just disappear altogether from the menu.
    disabledmodsstillshowinginmenu.jpg

    2. I disabled all mods, yet when I close the game and open it back up, some mods try to download without my having asked them to do so before hand.
    modsmngractingstrange.jpg

    It's strange, as I've only seen the first case a few other times, and have never had the second case happen before last night.

    As an aside, I also noticed that when I first tried to disable all mods (I had 23 of 120 engaged); the page hung up for quite awhile and the disable process took quite a bit longer than it usually does. Has anyone else noticed this, or the other 2 items I mentioned above?

    Thank you for your time.
     
  2. rumpled_fatty

    rumpled_fatty
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 10, 2020
    Messages:
    23
    this problem is almost the exact same as the problem im facing. with mine, any mods and files that i deleted within like a 3 month period come back a week or so later after deleting. even if you completely delete the files off my computer it still happens
     
  3. GlassCastle

    GlassCastle
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 16, 2018
    Messages:
    260
    Its because there's some cache from those mods (e.g. some car mods have main_materials.json in vehicles folder stored inside the appdata.) Clearing the cache can solve this problem
     
  4. B3_Burner

    B3_Burner
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 13, 2019
    Messages:
    397
    Yes, very strange. At least I now know I'm not the only one having strange issues with it. I thought I was imagining it at first.
    --- Post updated ---
    Thanks for the suggestion. I thought I had already cleared the cache, but I'll try it again.
     
  5. Joobles

    Joobles
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 30, 2017
    Messages:
    400
    also make sure to check your levels folder, sometimes map data can get saved there and cause this to happen
     
  6. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    6,526
    Afrer disabling a map mod you have to deep clean the cache rather than normal clean I think.
     
  7. Just Timepass

    Just Timepass
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 21, 2020
    Messages:
    191
    This same issue I am also facing as it shows the old grid map and if I load it my game crashes. I basically clear cache regularly to not face any issue, it still stays like a big fat dog.
     
  8. WhatNot98

    WhatNot98
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 4, 2016
    Messages:
    306
    I've had this before. The other day I reinstalled BeamNG only to find a bootleg Passat B4 mod show up that I must've installed in late 2016 or something.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice