1. Stuck or having problems creating your mod?

WIP Beta released Torque Converter Clutch Lockup Switch (TCC) 0.8

TCC Lockup Switch

  1. Josh

    Josh
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    1,115
    • Like Like x 1
  2. kaizer moonhawk

    kaizer moonhawk
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    143
    dosent work on high stall ones
     
  3. CTJacob

    CTJacob
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Messages:
    346
    The high stall ones don't lock.

    They are non-locking converter.
     
  4. TheInsider

    TheInsider
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    77
    So I don't wanna be a noob or anything, but can somone explain me what this feature exactly does and what it does for performance? And when to use it etc.
     
    • Agree Agree x 3
  5. ast5515

    ast5515
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    220
    I know it applies to official vehicles. The reason I was asking about the "additional modifications" section is because there are some mods that use real slush box transmissions. The oldfullsize series and the CRD monster truck for example. I would love to lock their torque converters.
     
  6. WickedTRX

    WickedTRX
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Messages:
    1
    Been waiting for this! Thanks!
    Can't get it to unlock in 3rd and 4th.
     
  7. Michaelflat

    Michaelflat
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    1,591
    Torque converters can slip to multiply torque, such as when taking off it slips. But when cruising you will want it to lock up as this stops it slipping so less fuel is used (less RPM). But for better acceleration you could unlock the torque converter for those extra RPMs (from slipping)
     
    • Like Like x 1
    • Informative Informative x 1
  8. Josh

    Josh
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    1,115

    Sure, I’ll see if I can come up with something for mod based vehicles.
     
    • Like Like x 2
  9. 1UZ-FE

    1UZ-FE
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 13, 2014
    Messages:
    344
    I can't seem to apply the hotkey. It stays blank.

    Also, I added a locking torque converter to the moonhawk, using the official engine and trans, and it won't do anything either.
     
  10. Josh

    Josh
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    1,115
    I’ll follow jbeam parameters so if it’s defined by default to lockup in 3rd and up.

    The mod won’t unlock the TCC in those gears if already locked up.
     
  11. iheartmods

    iheartmods
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    1,481
    Pretty neat mod! Is this something like the 'Overdrive' switch seen in most Automatic cars?
     
  12. Michaelflat

    Michaelflat
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    1,591
    that would be a 4th gear lockout, as top gear is overdrive on transmissions. I would like to see that feature in the real game tbh (like ive seen on Fords that have D5 and D4, with D5 being OD on and D4 being OD off
     
  13. Josh

    Josh
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    1,115
  14. Michaelflat

    Michaelflat
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    1,591
    You could just label this as "torque converter force lockup" to get rid of all the confusion. As that is all it does, forces a lockup.
     
    • Like Like x 1
  15. Josh

    Josh
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    1,115
  16. Josh

    Josh
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    1,115
  17. quintto

    quintto
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 25, 2014
    Messages:
    32
    I know this is a bump, but I can't get this mod to work anymore, I think it's outdated
     
  18. Kei Hobo

    Kei Hobo
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 16, 2017
    Messages:
    6
    Same here, quite disappointed.
     
    • Agree Agree x 1
  19. Josh

    Josh
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    1,115
    Works, just fine here.

    What are you trying to use it on? it only works on official vehicles and select older mods.
     
    • Agree Agree x 1
  20. quintto

    quintto
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 25, 2014
    Messages:
    32
    Tried it on the stock d-series and other But I get no messages on the top left and nothing about the vehicle behavior changes either
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice