0.15 Discussion Thread - READ #1 POST!

Discussion in 'General Discussion' started by Nadeox1, Dec 20, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MilanKD

    MilanKD
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 23, 2016
    Messages:
    970
    Not sure if any other users are experiencing this (in safe mode and the whole shabang, latest update);
    Switching audio device twice (in my case unplugging my usb headset and plugging in regular headphones) within one minute results in a game crash.
     
  2. 3DTunes

    3DTunes
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 23, 2017
    Messages:
    291
  3. JamesL814

    JamesL814
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 16, 2019
    Messages:
    2
    After updating to 0.15.0.3 I am having trouble loading any vehicle. Was working perfectly fine before update. Tried numerous vehicles and configurations, and still only loading pedals and steering wheels
     

    Attached Files:

    • Capture.png
  4. CrimsonCrocodile

    CrimsonCrocodile
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 27, 2017
    Messages:
    1,490
    Clear cache and launch in safe mode.

    Does the issue persist?
     
  5. JamesL814

    JamesL814
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 16, 2019
    Messages:
    2
    Tried clearing cache and launching in safe mode. The issue still occurs.
    --- Post updated ---
    All good after another clean install and updating windows issue all resolved. Thanks
     
    • Like Like x 1
  6. DePains

    DePains
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 27, 2017
    Messages:
    106
    I might have found something.

    I deleted cache and used "safe mode" : start the game, open a map (freeroam), open the world editor, check the forest brushes :
    Capturedcran148.png
    close editor, reload the map, re-open editor, re-check the now messed up forest brushes :
    Capturedcran146.png
     
    #386 DePains, Jan 16, 2019
    Last edited: Jan 16, 2019
    • Agree Agree x 1
    • Informative Informative x 1
  7. Giraffinator

    Giraffinator
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 5, 2016
    Messages:
    832
    Can confirm, I followed the exact steps you did, and I got the same results.

    upload_2019-1-16_18-17-49.png
     
    • Informative Informative x 1
  8. SubaruSTI07™

    SubaruSTI07™
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 26, 2017
    Messages:
    3,419
    The UI Input is atrocious I type in nothing happens i bet this even happens without mods. 20190118141347_1.jpg
     
  9. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    13,294
    Nothing new I'm afraid.
    Also keep the cursor over the text box you are typing, so that the input from the keyboard goes there.
     
  10. SubaruSTI07™

    SubaruSTI07™
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 26, 2017
    Messages:
    3,419
    Okay. The UI input finally works after waiting for about 40 seconds or something.
     
  11. MilanKD

    MilanKD
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 23, 2016
    Messages:
    970
    Alright, so new bug has been found:
    Saving configs for The Box Utility Trailers and adding proper info (vehicle desc) files for them results in a dissapearing of the original config.
    Can anyone recreate this? Happens in the latest version of my mod. Removing the files fixes it. Can't seem to be an issue with inproper packing/overwriting or anything like that, as I recreated the files a couple of times to be sure.
     
  12. Googlefluff

    Googlefluff
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 12, 2015
    Messages:
    258
    The tanker and dry van don't have slots for the license plate design.
     
  13. Danny Werewolf

    Danny Werewolf
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    2,197
    Me want explanation plz
    screenshot_2019-01-22_09-13-14.png
     
  14. Capkirk

    Capkirk
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 19, 2017
    Messages:
    711
    The legran has rear disc brakes, despite the fact they are labeled "drum brakes", and have drum brake models.
     
    • Informative Informative x 1
  15. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    13,294


    0.15.0.4 from here
     
    • Like Like x 1
  16. Chat's7

    Chat's7
    Expand Collapse

    Joined:
    May 21, 2014
    Messages:
    125
    Hi ! Good bugfix, But still this problem of collision with this building ^^

    Thanks for you work on update :)
     

    Attached Files:

    • 20190129121439_1.jpg
    • Informative Informative x 1
  17. Jujudemetz

    Jujudemetz
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 19, 2016
    Messages:
    48
    Sorry but do you use reshade? And if yes, can you say me what are your shaders?

    Thanks
     
  18. FrenchFries 28

    FrenchFries 28
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2016
    Messages:
    22
    I have noticed that since the 0.15 update the new Pessima's radiator seems to spike after every time the car crashes/jumps and lands. Not a big issue but bothersome nonetheless.
    Pessima.jpg
    This image shows the car with the front bumper removed and the radiator is already spiking badly after going over the suspension test at Gridmap. This gets worse with larger impacts.
     

    Attached Files:

    #398 FrenchFries 28, Jan 29, 2019
    Last edited: Jan 29, 2019
    • Informative Informative x 1
  19. zoomjeep

    zoomjeep
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 28, 2017
    Messages:
    2
    I was using BeamNG today, quit the app to go over to Automation and imported a vehicle from there. Steam decided to update my BeamNG with the 0.15 3rd Hotfix.

    Since then, with and without mods disabled, and cleared cache, the game crashes with a 0x000000001 error message. More precisely, I go to Freeroam, then select my Map, then Play, and during "spawning grass" the game crashes/exits. I have sent error reports with the Bug Crasher.

    I've been running BeamNG for like 5 years, never had a crash.

    I'm currently running a North American/USA HP Omen with an i7, 3TB HD, 16gb Ram, Nvidia GTX 1080ti, Windows 10 (all up to date as of today).

    Is the only possible thing to try, deleting game and doing fresh install?

    Thanks.
     
  20. FLyInG 2 YoUr SoUL

    FLyInG 2 YoUr SoUL
    Expand Collapse

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    4,822
    Suggestion: "Carabinieri" preset for the Piccolina should use late model parts (hood with front turn signals, side blinkers on the fenders, front-hinged doors) as at the time the iconic blue livery was introduced (mid '60s), parts currently in use would all be outdated.

    Or, if you want to leave it as is, at least switch to clear turn signals, mandatory in Italy at the time. Whitewall tires are also kinda out of place on it.

    EDIT - Added reference pics of old and new Carabinieri liveries.
     

    Attached Files:

    • piccolina_carabinieri.png
    • old_livery.jpg
    • new_livery.jpg
    #400 FLyInG 2 YoUr SoUL, Jan 30, 2019
    Last edited: Jan 30, 2019
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
    • Informative Informative x 1
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice