0.17 Discussion thread

Discussion in 'General Discussion' started by synsol, Aug 16, 2019.

  1. meywue

    meywue
    Expand Collapse
    Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 19, 2015
    Messages:
    320
    Thanks for the report, just fixed it.
     
    • Like Like x 5
  2. spencerm25251

    spencerm25251
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 23, 2019
    Messages:
    33
    how fantastic! I updated my gpu drivers to fix the "gpu not responding" to the latest version and now ingame sound doesn't work either >:[
     
  3. DasMensch

    DasMensch
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 22, 2013
    Messages:
    11
    BeamNGdrivex64_2019-08-20_13-19-03.png BeamNGdrivex64_2019-08-20_13-19-53.png
    flying trees inside the red circle
     
    • Like Like x 1
  4. JeffTesta

    JeffTesta
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 6, 2017
    Messages:
    52
    All diesel engines should have an "idleRPMStartCoef" of 0. They shouldn't rev beyond idle speed on start-up.

    This may apply to carburetted engines also, but somebody with more expertise should confirm that.
     
  5. pinki

    pinki
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    70
  6. SuperShep1

    SuperShep1
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 14, 2019
    Messages:
    295
    i dont like how i cant go low resolution and full screen like it used to, and my skins glitch
    screenshot_2019-08-07_09-39-14.png
     
  7. bmw740mk

    bmw740mk
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 16, 2019
    Messages:
    3
    Hello everyone, i'm here because of my son
    he kept watching BeamNG on YT and ask if I could get him this game
    we got the new update and now some of the mods wouldn't shift into the 2nd gear.
    he ask me to help him, but i have no idea what to do.
    prior to the update everything was fine.
    also, he downloaded a Chevy Apache, which doesn't have tires and would move at all. it does rev up but no movement.
    please let me know, if i have to remove the mods and "install" them again
    i have to say, that the PC he is using is bare minimum
    All-In-One Sony VAIO
    2nd gen i7
    8GB ram (will upgrade to 16GB next month)
    and only 2GB GPU
    won't give him mine, that's for work only :(
    running all on the lowest graphic settings in the game, all original BeamNG vehicles, run great graphic loads fast, even on the low settings it is still enjoyable

    thank you in advance for you feedback and help

    P.S. he got me hooked too to the game, it's just a blast to crash with no real consequences

    thnak you BeamNG community
     
  8. CrimsonCrocodile

    CrimsonCrocodile
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 27, 2017
    Messages:
    1,498
    Hello,

    This is due to downloading broken mods. As this game is early access it is subject to (and has) changed. These mods your son has downloaded are outdated and therefore will not work unless the creator updates it. You could potentially fix them yourself, although it requires some technical know-how.

    Also, I should also mention to be careful which mods you download. The 'Chevy Apache' does not sound like a mod that has been uploaded onto these forums (unless I am mistaken). Please only download mods from this website only (either from the forums by manually installing the mods or through the in-game repository). Downloading mods from 3rd party 'Russian' sites is not recommended for many reasons, although the main reasons are:
    • Unsafe, potentially virus infected, files
    • Low quality 'meshslapped' mods
    • Unethical. (E.g. stolen intellectual property)
    Hope this advice is useful :)
     
    • Informative Informative x 4
    • Agree Agree x 1
  9. bmw740mk

    bmw740mk
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 16, 2019
    Messages:
    3
    Hello CrimsonCrocodile
    thank you for your quick reply

    so in other words you saying, take this "fake" mods off and the once which wouldn't work anymore
    as far i know, the mods come from either the repository or worldofmods (guess that's where he is getting them, he is only 10 years old)
    what about sites like BeamNGdrivemods, is this another one to stay away from?
    i'll block the other worldofmods from accessing it
    as far as i understand, once the creator of a mod, within beamng, would update his creation, it automatically updates it in the game?

    too new here to understand it all, but we'll get there


    Thank you
     
  10. rocksim

    rocksim
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 10, 2014
    Messages:
    478
    superchargers sound a little jittery now, and sirens and horns now warble even more at speed.
     
    • Agree Agree x 3
  11. JeffTesta

    JeffTesta
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 6, 2017
    Messages:
    52
    Very noticeable on the drag racing cars.
     
  12. teetee599

    teetee599
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 25, 2018
    Messages:
    73
    which driver did you install? is it the "Intel Graphics - Windows 10 DCH Drivers? From 8/1/2019?
    --- Post updated ---
    I noticed this in the loading screen. Look at the tip bar at the top middle. 2019-08-19.png
     
    #452 teetee599, Aug 20, 2019
    Last edited: Aug 20, 2019
    • Informative Informative x 1
  13. zigaliro

    zigaliro
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 30, 2014
    Messages:
    3
    The issue im having is whenever I try to switch to a new car with TAB i get only 30 fps until i restart the game...

    Also all of the reworked maps now have fps issues...
     
    #453 zigaliro, Aug 20, 2019
    Last edited: Aug 20, 2019
  14. teetee599

    teetee599
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 25, 2018
    Messages:
    73
    Atleast BeamNG.drive is still playable. in order for me to reset the car, I have to do ctrl r so that the game doesn't crash
     
  15. robert357

    robert357
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    238
    Few issues with drag race.
    1. After green light AI sometimes will try to do J-turn, reverse all the way back to the gate or try reverse and then try to go in the middle of the track (yes, through concrete barriers next to the signals).
    2. As above but very often causes by doing many times drag race via that menu. However if we let it go (meaning, after the results simply press Esc and follow AI all the way to the start point) AI will never do these things.
    3. If we pause the game and start the drag race there is huge performance issue. Restarting the race without pausing the game simply fix it.
    4. Doing many drag races causing drop of UI performance.
    5. AI can't handle drag cars very well.
    6. AI don't moving close enough to the start line in modern ETK cars. You need to push them.
    7. One time one of the timers glitched and stopped showing the results. You need reload the map to fix it.
    8. AI don't "see" the player after the race (when it will return to the starting point, if we are in the way, it will crash into player or other obstacle).
    9. In the stats Barstow Nightsnake doing ~7 in 0-100 and Kingsnake have ~5, where in reality both doing almost same time.

    In the bus campaign in the Action Chase mission AI car is crashing in to the first green screen.

    On WCA there is dirt instead of solid concrete on the road from industrial to big bridge.
    screenshot_2019-08-18_17-30-40.png

    On ECA spawning on the bus stop there is pothole where next to it is invisible hole that sometimes can destroy the wheel.
    screenshot_2019-08-17_18-38-46.png
     
    #455 robert357, Aug 20, 2019
    Last edited: Aug 20, 2019
    • Agree Agree x 1
  16. zestyfolfdude

    zestyfolfdude
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 18, 2016
    Messages:
    2,239
    Uninstall all of your mods, and then see I fix it works. If the game works after that, then don’t reinstall the mods.
    If you didn’t get the mod from this website, it’s probably not good and will break.
     
  17. SubaruSTI07™

    SubaruSTI07™
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 26, 2017
    Messages:
    3,456
    Clicking "Accept" in Drag mode causes the Opponent car to reset.
     
  18. Driv3r1142

    Driv3r1142
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 15, 2015
    Messages:
    1,906
    I'm really starting to get pissed off... Can a dev explain in detail What this new "materials.json" thing is, and how the hell do we transition from using a materials.cs file to using the new format?

    Or am I missing something here...
     
    • Agree Agree x 2
  19. jerrie

    jerrie
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 5, 2017
    Messages:
    1,013
    exactly this. I would like to know how to make a normal skin that isn't meant to be coloured. for my bluebuck skin I used the materials.cs, but I would like to use it for new skins
     
  20. Alex_Farmer557

    Alex_Farmer557
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    2,088
    i'm not one to question / argue with the devs, because i'm not the one making the game, but why did the game move from using a .cs file for materials to a .json?

    there wasn't anything wrong with the .cs files...
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice