0.18 Discussion thread | Use Safe Mode before reporting

Discussion in 'General Discussion' started by Nadeox1, Dec 9, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Grind86

    Grind86
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 29, 2018
    Messages:
    1,636
    Developer information:
    --- Post updated ---
    It's an issue that I want to be gone.

    By the way Nadeox1, please feel free let me know whether or not I did anything wrong.
     
  2. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    Spinning Cube
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    14,654
    That works, thanks
     
  3. Grind86

    Grind86
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 29, 2018
    Messages:
    1,636
    Wait, that actually worked? If that's the case, then yay :D

    By the way, thanks for helping me :)
     
  4. boogerslop

    boogerslop
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 20, 2016
    Messages:
    109
    I like driving full speed and shearing my body panels off :p
     
  5. ManfredE3

    ManfredE3
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    1,738
    Rusty skin used in Utah campaign is broken, he found the main menu background for the pirated clients.
     
    • Informative Informative x 1
  6. boogerslop

    boogerslop
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 20, 2016
    Messages:
    109
    but I like to double click whatever config I have sometimes I control menus with only keyboard and that'll make it harder.
    --- Post updated ---
    b
    bruh you gave me a heart attack jesus, like others have said, this update has broken some mods.
     
    • Agree Agree x 1
  7. ManfredE3

    ManfredE3
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    1,738
    Not really. The menu already has behavior for colors and vehicles when you're in the parent vehicle menu, you can choose one or double click to automatically get one. They could easily do something like that for what we are asking for. Example, if you double click on a Moonhawk config it could automatically give you an automatic transmision facelift version of whatever you selected.

    One option instead of menu drop downs is add a tertiary menu. The first menu has all the cars, second has configs (up to this point it is what we have now) and a third for variations of configs. Double clicking on either of the first menus automatically gives you one just like it does now. When I get to my computer later I can photoshop something if it isn't clear what I'm suggesting.

    Consolidated vehicle configs would clean up the selector massively and allow for more configs without making the vehicle selector unusable like it can easily get currently. We really need it...
     
    • Agree Agree x 3
    • Like Like x 1
  8. Glitchy

    Glitchy
    Expand Collapse

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    831
    I wonder if it's in their plans to fix these?
     
  9. Grille

    Grille
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 17, 2019
    Messages:
    5

    When the rear wheels are detached from the corvet, the brake discs will float near the tire.
     
  10. galaxynote2

    galaxynote2
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    118
    idk if it's a bug or not, but the D-Series suspension is way too sensitive. It's pretty easy to deform the control arms, messing with the camber and steering alignment. I also find it common to lose a wheel after a not-so-hard landing.

    Code:
    https://streamable.com/jam25
    (Sorry for the lag. We are having pretty hot days here in Argentina and my laptop coolers can't keep up with the temperature).
    Oh and also, the front fenders are missing the black off-road fender flares (the bed still has them).
     
  11. NOCARGO

    NOCARGO
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2019
    Messages:
    1,378
    First impression on update : GREAT ! Aside from my old computer coming short it's looking awesome !
    Hmm is there any improvement on tire or road surface model that skipped the change log ? * giggles *
    Cause I always use the stock ETKi 3.0 as a test base for driving behavior and I do not recall being able to
    really come out of a drift like this ( which I should ) without messing with the tire grip coefficient :)



    ps : It's not just a random opinion, I always try to break out the car in the same way and searching for the same tresholds
     
  12. SuperAusten64

    SuperAusten64
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 5, 2019
    Messages:
    834
     
  13. ManfredE3

    ManfredE3
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    1,738
    Well that was just one of the two options I mentioned, the other being this:
    (Photoshop of the current UI but I wouldn't expect anything to change until we get the new UI)
    Primary.png
    Secondary.png
    Tertiary.png
    The more I think about it, the more I prefer a third menu. I would think it would be easier since it's just more of the same of what we already have.
     
    • Like Like x 2
    • Agree Agree x 1
  14. fivedollarlamp

    fivedollarlamp
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 18, 2016
    Messages:
    2,695
    Nice
     
  15. MrAngry

    MrAngry
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Messages:
    612
    BUG:
    On cars with ABS/TCS, when the car is rolled so that the wheels are no longer on the ground, the ABS and TCS assumes the worst possible conditions and stays on the entire time. I don't think this is the way ABS and TCS are meant to operate.
     
  16. Can-06

    Can-06
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    541
    Also if you're away from the car you want to chased by, it drives somewhere else instead of driving into you. (at least in Grid Map)
     
  17. MarkosRuiz

    MarkosRuiz
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 28, 2017
    Messages:
    264
    I understand Moirè effect on the fence, but I noticed jagged edges at the car body, road and buildings, and as far as I remember that wasn't on the last version, or at least it was less noticeable.


    This has bad quality because I needed to draw, but I'll post a high res pic
     
    #217 MarkosRuiz, Dec 11, 2019
    Last edited: Dec 11, 2019
  18. Cop

    Cop
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 15, 2018
    Messages:
    101
    Is it just me or anyone else? Whenever I spawn the Sheriff version of the roomer, the lightbar falls off
     
  19. den_chik

    den_chik
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 12, 2019
    Messages:
    724
    It's seems Truck gets stuck in any brige at spawn in Utah. Some screens here:








    And here in video the same case (from 6.20):

    The Tracks and Buses dont likes the shallow roads and tunnels in Utah too.
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  20. Brickfalcon

    Brickfalcon
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 19, 2017
    Messages:
    108
    It’s the same in safe mode and didn’t change after doing a clean reinstall. That happens to almost all skins.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice