1. Issues with the game?
    Check the Known Issues list before reporting!

    Dismiss Notice

0.19 Discussion thread | Use Safe Mode before reporting

Discussion in 'General Discussion' started by Nadeox1, Apr 5, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zagdima

    zagdima
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    387
    The screenshot I provided made in version 0.18.4... and it working. I don't need to move the window around it enough for me that the window be fixed.
     
    • Agree Agree x 1
  2. Diamondback

    Diamondback
    Expand Collapse
    Vehicle Systems Lead
    BeamNG Team

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    1,841
    Other than frying your brakes it really can't be intrusive, it only ever brakes one side of the diff.
    What exactly do you mean?
     
    • Informative Informative x 3
  3. Alex_Farmer557

    Alex_Farmer557
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    3,527
    the thumnail generator creates _ann and _li thumbnails for seemingly no reason
     
  4. default0.0player

    default0.0player
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 30, 2018
    Messages:
    1,727
    The "improved" ESC and TCS are not even able to pass a diagonal roller test
    BeamNGdrive-019009934-RELEASE-x642020_4_1019_11_46.png BeamNGdrive-019009934-RELEASE-x642020_4_1019_13_48.png
     
  5. Diamondback

    Diamondback
    Expand Collapse
    Vehicle Systems Lead
    BeamNG Team

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    1,841
    Might have helped if you used a car that actually uses the new system..........
     
    • Agree Agree x 15
    • Like Like x 1
  6. LucasBE

    LucasBE
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 22, 2015
    Messages:
    1,958
    Boi you're using the Sunburst and the 800, both of those don't have the new system
     
    • Agree Agree x 3
  7. AgentMooshroom5

    AgentMooshroom5
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 29, 2017
    Messages:
    999
    Would it be possible to have the resolution size option back in the thumbnail generator? I much prefer to have high res 1920x1080 thumbnails at least for looks, current size looks a bit rubbish anywhere outside of the menu. Can't seem to find any options for that elsewhere (and neither can anyone I've asked).
    Edit: Maybe the reg plate option too? Would be nice to have whatever text on there still, and would be an oppotunity to fix the bug that sets the plate to the default (steam name/randomly generated) when the first config that has it's thumbnail taken is the one spawned in when the generator is started/

    edit 2: i've found out the old thumbnail generator is still ingame but still would be nice to see those features added to the new one too
     
    #347 AgentMooshroom5, Apr 10, 2020
    Last edited: Apr 10, 2020
  8. alex1dp

    alex1dp
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 5, 2017
    Messages:
    66
    There is a vibration issue when the 2.0 I4 gasoline engine is coupled to the 6-speed sequential transmission in the Vivace
     
  9. TN R

    TN R
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 13, 2019
    Messages:
    43
    I love the new cars but i think i need a new PC to handle them. my Pc is a bit lagging when I spawn up the vivace/tograc. Is there any way to avoid this?
     
  10. lyndon123

    lyndon123
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 19, 2015
    Messages:
    557
    the first crash I have had since I rebuilt my pc :( January 2019

    I was playing normally, with about 7 vehicles spawned, a brick wall and the rollover test thing.

    the game suddenly froze and I got a status heap corruption error. I have a feeling it was unable to read some files as I could hear my 5-year-old wd blue 1tb revving up. i have no crash reports for some reason as well.

    I am, however, going to reinstall the game on my nvme ssd as I think the HDD is set to go to sleep after 20 minutes. this might be the issue.

    the more think about it actually, the game lags a bit, then i hear the hdd revving up and then it stops lagging

    anyway, what are your thoughts?
     
  11. Cory5503

    Cory5503
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 4, 2015
    Messages:
    1,580
    That's what I immediately assumed, but I disabled all of my mods, even going as far as taking them out of my mods folder and onto my desktop momentarially, and it still did the same thing.
     
  12. TestaRossa

    TestaRossa
    Expand Collapse
    Banned

    Joined:
    Aug 29, 2019
    Messages:
    87
    This issue existed since at least 0.18, and it carried on to the 0.19 update as well

    BeamNGdrive-019009934-RELEASE-x641004202015_34_05.png

    I limit the steering as it's impossible to make smooth inputs with a gamepad without this setting turned on. Problem is, it applies to AI-driven cars as well, making them constantly understeer and drive off the road/into one another (this occurs both in Traffic mode and scenarios):



    Also, it would be nice to be able to turn on the headlights on traffic cars for realistic night driving
     
    • Like Like x 2
  13. ThomasMu

    ThomasMu
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 12, 2013
    Messages:
    35
    The new clutch behavior is a bit irritating, when off roading or rock climbing in a vehicle with manual transmission it is sometimes necessary to use the brakes and throttle at the same time to have better control and a smoother drive.

    As it is now the clutch engages and the engine revs freely with the slightest use of the brakes.
     
    • Agree Agree x 4
    • Like Like x 1
  14. Nero

    Nero
    Expand Collapse

    Joined:
    May 16, 2016
    Messages:
    7
    I agree with you. It's super irritating and I'm trying to revert back to the old system. Did you find a way to turn it off?
    --- Post updated ---
    Two issues I noticed with the newest update:

    1) When using an AWD electric Cherrier and equipping it with Rally Independent Suspension the rear electric motor disconnects.

    2) The Texas number plate has been removed for some reason...
     
    • Agree Agree x 1
  15. Diamondback

    Diamondback
    Expand Collapse
    Vehicle Systems Lead
    BeamNG Team

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    1,841
    Hm would it help if you could use brake and throttle slightly? Right now I open the clutch when any input is on both axis, the idea behind this is to prevent the engine from building full boost against the clutch.
    I could maybe however only do this above a certain input value, ie if you were to apply more than 50% brake and throttle or something. Would that help with crawling?
     
    • Agree Agree x 8
    • Like Like x 1
  16. coolusername

    coolusername
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 22, 2014
    Messages:
    3,674
    How do you get rid of the showroom tools window? I click on the X but nothing happens!
     
  17. Nero

    Nero
    Expand Collapse

    Joined:
    May 16, 2016
    Messages:
    7
    Can we please get a slider to adjust this or possibly turn this off completely? I would like to turn this feature off as I find its behavior very strange. It sometimes gets stuck and constantly presses the clutch and I just sit there hitting the rev limiter until I tap the brake.
     
    • Agree Agree x 3
  18. ltntai

    ltntai
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 18, 2017
    Messages:
    523
    screenshot_2020-04-10_16-56-10.jpg screenshot_2020-04-10_17-02-27.jpg SC.png
    Tiny rocks in Utah are now hollow. Marauder's army paint symbol, whatever it is (half of stylized Signal Corps insignia? Low speaker volume?), is off set L/R.

    edit: Pardon my slowness, just found a clue.
    1PBC.jpg
     
    #358 ltntai, Apr 10, 2020
    Last edited: Apr 10, 2020
  19. ThomasMu

    ThomasMu
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 12, 2013
    Messages:
    35
    Yes i think that might be helpful and somewhat more realistic, when doing this in a real car you would only apply a little brake while using the throttle.
    Obviously using the brakes and throttle 100% at the same time would result in stalling the engine or burning out the clutch.

    Maybe it is possible with another gearbox mode in addition to arcade and realistic, like semi-realistic where the clutch only engages while changing gears like the old system?.
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  20. HeepXJ40

    HeepXJ40
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 6, 2020
    Messages:
    244
    damn i actually kinda liked that feature
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice