0.20 Discussion thread | Use Safe Mode before reporting

Discussion in 'General Discussion' started by Leeloo, Aug 6, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sithhy™

    Sithhy™
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 5, 2017
    Messages:
    2,835
    I may be nitpicky, but it seems that the T-Series is the only vehicle in game which doesn't have its engine displacement listed in the engine name
    upload_2020-10-5_20-30-4.png
    where as the bus has it listed, but no engine configuration
    upload_2020-10-5_20-31-11.png
     
    • Agree Agree x 9
    • Like Like x 1
  2. ! nick

    ! nick
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 1, 2020
    Messages:
    253
    Sunburst has outdated paint material, you have to ctrl + r to get the color to show


     
    • Agree Agree x 5
  3. Andrew 208

    Andrew 208
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    20
    Check out the older GM pickups or quad headlight cars, one set of bulbs are low, the other set are high, low gets shut off when high is selected and vise versa, in real life it helps reduce load on the battery and wiring for the bulbs, as having both a low and high on is technically pointless
     
    • Agree Agree x 3
  4. umustbeloggedintododat

    umustbeloggedintododat
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 16, 2019
    Messages:
    1,264
    Works fine for me.
     
    • Agree Agree x 1
  5. petermessi

    petermessi
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 9, 2020
    Messages:
    7
    I will try this mode. Thanks for sharing .it is pretty useful information
     
  6. torsion

    torsion
    Expand Collapse

    Joined:
    May 31, 2015
    Messages:
    1,620
    @tdev

    Looks like you guys put a lot of work into this release, kudos. I noticed what seems to be a feature regression with jbeam variables. Previously I could do something like this from vlua:
    Code:
    local tirePressure = v.variables["$tirepressure_F"].val
    The jbeam variables now seem to be stored in v.data.variables instead of v.variables, but most importantly they are indexed differently! They can no longer be referenced by name as I showed above. Instead it seems like we must iterate through them and find the value using a loop which is much slower and larger than the simple declaration above:
    Code:
    local tirePressure = nil
    for _,vVar in pairs(v.data.variables) do
      if vVar.name == "$tirepressure_F" then
        tirePressure = vVar.val
      end
    end 
     
    • Like Like x 2
    • Staff Pick Staff Pick x 1
    • Agree Agree x 1
  7. tdev

    tdev
    Expand Collapse
    Developer
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 3, 2012
    Messages:
    2,929
    Yes, we moved the whole vehicle loading to the other VM. And oh Crap. I'll open a bugticket and have a look. Thank you so much for caring and reporting the issue! :)
     
    • Like Like x 5
  8. NOCARGO

    NOCARGO
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2019
    Messages:
    1,117
    There seems to be a problem with the Hopper V8 engine textures.

    1.png
     
    • Agree Agree x 9
    • Like Like x 1
  9. NOCARGO

    NOCARGO
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2019
    Messages:
    1,117
    There is also a strange glowmap behavior during replays. I checked in safe mode.
     
    • Agree Agree x 1
  10. ltntai

    ltntai
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 18, 2017
    Messages:
    239
    Four floating trees, NZ
     
  11. Olrosse

    Olrosse
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    79
    the observer for cameras seems to be broken now, if the defaultOnLeave is disabled it doesn't change to the next camera at the next triggers as expected instead it goes back to default every other lua trigger,

    tested it in safe mode on gridmap with two trigger and two cameras

    Edit: i guess while im at it i can ask if anyone know if there is a better way to do track side cameras that can be change to by a button as a separate camera instead of overiding the normal onboard cameras
     
    #711 Olrosse, Oct 12, 2020
    Last edited: Oct 12, 2020
  12. NoDakSmack

    NoDakSmack
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    120
    A few updates ago there was a change to multiseat, increasing the max players from 16 to 64. Maybe a bit of an oversight, but there seems to be a Dualshock limit of 16 (xbox being even lower, at 4), so we're still functionally stuck at 16 + keyboard. Last night a group of 29 tried playing at once with no luck. Would love to break this barrier somehow.
     
    #712 NoDakSmack, Oct 14, 2020
    Last edited: Oct 14, 2020
    • Like Like x 3
  13. Br3by

    Br3by
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 13, 2018
    Messages:
    19
    The SBR4 and the eSBR have a weird spiky window deformation.

    BeamNGdrivex64_2020_10_17_17_16_58_028.jpg
     
    • Agree Agree x 2
  14. Bifdro

    Bifdro
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 29, 2017
    Messages:
    82
    Hello!


    I have a few issues with the AI:


    -The spawning ofthe AI is little bit buggy. I mean, the cars can get stuck (just standing in one palce)

    -When I try to spawn vehicles (in menu I set 3 cars to spawn when I click on AI in radial menu), but the game sapwn 2.

    -When I try to spawn only police AI, the game spawns only 2 cars: one police, one common car. (dont forget, I set 3 cars to spawn in default (automatically)

    I hope these issues will be fixed in the next patches! Keep up the good work!
     
  15. ElGeeAy

    ElGeeAy
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2020
    Messages:
    1
    When i use the dark mode for my UI the "set as deafult button" the "clone currents button" ect the letters disapeared. Now also when i activate mods that have just been updated say a mod for the dt40l causes the hopper to turn completely white and makes the roamers windows black the mod was brand new and worked apart from this glitch if this isnt a bug please notify me if it is please fix!!!
     
    #715 ElGeeAy, Oct 26, 2020
    Last edited: Oct 26, 2020
  16. Slugfest

    Slugfest
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    475
    Yes, this is an issue - all the buttons get white backgrounds but the letters do not get darker :(
     
    • Agree Agree x 2
  17. rodmunch99

    rodmunch99
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 25, 2015
    Messages:
    17
    This is probably a very niche issue, but I miss it now; it is not there.

    Before the 0.20 update if the camera was on a car and free camera mode was toggled the navigation used to show the location of the camera and not the car. This feature was useful in navigating around a map in free camera mode so that car could be dropped on a specific area on the map.
    It does still work if that free camera is toggled while it is viewing a static object, but it is a cumbersome workaround.

    Anyway, the screenshots explain the issue better, and I did test this in safe mode.


     
    • Agree Agree x 2
  18. _Tanco

    _Tanco
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 7, 2017
    Messages:
    250
    rock with missing collisions on Utah
     

    Attached Files:

    • Capturedcran188.png
  19. NOCARGO

    NOCARGO
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2019
    Messages:
    1,117
    temporary workaround : use the dark blue (or green?) as background instead of the grey, it makes the letters slightly visible :)
     
  20. Dominik H.

    Dominik H.
    Expand Collapse

    Joined:
    May 18, 2020
    Messages:
    7
    Sometimes tire marks are visible trough cars.
     

    Attached Files:

    • Agree Agree x 1
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice