1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

0.8.0.1 Discussion/Feedback/Bugs-Reporting Thread - READ #1 POST!

Discussion in 'General Discussion' started by Nadeox1, Dec 21, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    8,580
    Use SAFE MODE and CLEAR CACHE before reporting!

    We always try to keep a retro-compatibility with older mods, but as we change things, sometimes this isn't possible.

    To avoid false bug-reports, please check if the issue persists with mods disabled (Safe Mode)
    If the issue persists, also try to clean your cache (Clean Cache)
    If your still persists, check the official bug-list below, and see if your issue is already in our list.
    If it isn't in the list, only then you can and should report an issue.

    That will help us a lot focusing on actual, real issues, instead of going after problems caused by mods.

    Thanks in advance!




    This thread is meant to collect feedback for version 0.8.0.1
    We would love to hear your feedback :)

    You can find the 0.8.0.1 changelog here: http://blog.beamng.com/hotfix-for-0-8/
    You can find the 0.8.0.0 changelog here: http://blog.beamng.com/version-0-8-rolling-in/


    Notes:

    Known Issues & Status:

    • Banana-Bench not working | Fixed for next update
    • World Editor not much responsive, slow | Improved for next update
    • Levels with precipitation active could experience massive lag | Fixed for next update
    • UI Apps disappearing under certain circumstances during scenarios | Fixed for next update
    • Glowing dash blinker bug on Moonhawk | Known issue
    • Simple Engine Damage app may always display green icons, despite the actual state of the part | Known issue




    Mods related issues:

    • Javielucho Mad / Taxi Expansion Pack / Similar mods can cause the game to throw out 'Missing trim_x.dds' errors | Please update this mod to the latest version, its now fixed
    • More Feature Mod can entirely break the game | Remove mod and wait for 0.8 compatible mod.
    To report broken mods, use this thread: http://www.beamng.com/threads/broken-mod-reporting-thread.28849/page-2#post-503742
    Or contact the author's of the mod directly.



    Launch the game and select 'Clear Cache' from the launcher.
    It will clear some of the folders in 'Documents/BeamNG.Drive' to 'Documents/BeamNG.Drive/backup'

    Launch the game and select 'Safe Mode' from the launcher.
    It will disable all your mods. Use it before reporting a bug, just incase your issue is caused from a mod and it's not an actual bug!


    -Unistall BeamNG from Steam
    -Delete BeamNG.Drive folder from MyDocuments (backup your mods if you want, but don't put them back yet!)
    -Delete BeamnG.Drive folder from Steam/Steamapp/common (If there is still a folder)
    -Reinstall BeamNG.
     
    #1 Nadeox1, Dec 21, 2016
    Last edited: Apr 13, 2017
    • Awesome Awesome x 3
    • Useful Useful x 1
  2. vmlinuz

    vmlinuz
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    888
    oops, wrong thread.
     
    • Awesome Awesome x 1
  3. SandwichesANDmilk

    SandwichesANDmilk
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2016
    Messages:
    683
    O.O
    --- Post updated ---
    THANK YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
    • Awesome Awesome x 1
  4. Hispanitalian

    Hispanitalian
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 12, 2015
    Messages:
    939
    Just a mention, beam.ng takes longer to load than usual.
    Edit: Thank you @Nadeox1
     
    #4 Hispanitalian, Dec 21, 2016
    Last edited: Dec 21, 2016
  5. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    8,580
    You sure?
    That should happen only the first time you load a map? (as the game creates the cache of that map)
    Loading times should be shorter than before.
    The improved loading status should tell what it is doing.
    If you see 'XML Parsing/Importing' and etc, it's definitively creating the cache.
     
    • Awesome Awesome x 1
  6. SandwichesANDmilk

    SandwichesANDmilk
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2016
    Messages:
    683
    your computer has to run the new stuff and get familiar with it
     
    • Awesome Awesome x 1
  7. BONGO1

    BONGO1
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 5, 2014
    Messages:
    9
    Thank you guys so much for this update, I absolutly appreciate your hard work! It's awesome. Wish you wonderful christmas holidays!
     
  8. luckyman

    luckyman
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    385
    So far, my main issue. I can't even load BeamNG's menu anymore. As i post this im reinstalling the game.

    FIXED!
    Re-installing my game helped it alot.
     
    #8 luckyman, Dec 21, 2016
    Last edited: Dec 21, 2016
  9. SandwichesANDmilk

    SandwichesANDmilk
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2016
    Messages:
    683
    wow loading is much quicker
     
    • Agree Agree x 1
  10. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    8,580
    Steam has a chance of breaking some files when updating/downloading a game unfortunately.
    Here's how you can do a clean reinstall of the game:
    -Unistall BeamNG from Steam
    -Delete BeamNG.Drive folder from MyDocuments (backup your mods if you want, but don't put them back yet!)
    -Delete BeamnG.Drive folder from Steam/Steamapp/common (If there is still a folder)
    -Reinstall BeamNG.
     
  11. luckyman

    luckyman
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    385
    I fixed it by reinstalling it :D

    Seems, atm if i remove the videos folder the main menu doesnt show up and its all just black. im clear cache now.
     
  12. dvnj95

    dvnj95
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 3, 2013
    Messages:
    6
    hey
    how does one change the tranmission type? (automatic to manuel)
     
  13. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    8,580
    Options > Gameplay
    (It's also written in the changelog)
     
  14. SixSixSevenSeven

    SixSixSevenSeven
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 13, 2013
    Messages:
    7,196

    Sorta dodgy edges here
     
    • Useful Useful x 2
  15. Eastham

    Eastham
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2013
    Messages:
    344
    I love the LeGran and even more the new gearbox mechanics, I love how the tranny in the LeGran is like a sheer Slushbox put your foot down in 4th and it's like "Are you sure you want me to kick down? Like really sure? Are you sure you're sure? Okay!" Great job devs. Also pushing flipped cars is kinda fun to do now, pushing a flipped LeGran off the road with a police Grand Marshal.
     
  16. SixSixSevenSeven

    SixSixSevenSeven
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 13, 2013
    Messages:
    7,196
    and here
     
    • Like Like x 1
    • Informative Informative x 1
  17. Godzilla!

    Godzilla!
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 17, 2013
    Messages:
    1,881
    The 200BX spawns with no fuel and doesn't run, it does this without mods and cleared cache.
     
  18. luckyman

    luckyman
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    385
    Seems the only way now is if i keep everything in the videos tab, Had my game now for about 5 minutes just sitting here on a black screen. Why does this happen to me. I am running a new windows 10 clean and idk what the problem is that persist.
     
  19. Josh

    Josh
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    1,000
    One "bug" I have noticed loading the parts selector, it has a slight pause before the side menu pops up. (its very intermittent)

    Clean reinstall and no mods.
     
  20. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    8,580
    Works fine here.
    Make sure you don't have custom configuration and alike.
    Clean reinstall eventually.
     
Thread Status:
Not open for further replies.