0.8.0.1 Discussion/Feedback/Bugs-Reporting Thread - READ #1 POST!

Discussion in 'General Discussion' started by Nadeox1, Dec 21, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. CryDev

    CryDev
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 1, 2015
    Messages:
    402
    Gamma setting doesnt work.
     

    Attached Files:

    • BeamNG2016-12-2219-40-36-18.png
  2. DrivKan

    DrivKan
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    151
    My wip terrain does not open.
    I did clean reinstall and safe mode.

     
  3. direct_UA

    direct_UA
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 20, 2014
    Messages:
    763
    Moonhawk is like this for me. Cleared cache
    wtf.png
     
  4. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    12,942
    Need logs, a blue screen doesn't help.

    Completely wipe the Documents/BeamNG.Drive/vehicles folder.
    If problem persists, delete the entire Documents/BeamNG.Drive folder (backup what you want, but do not put back)
     
  5. DrivKan

    DrivKan
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    151
    How to do?
     
  6. Fera

    Fera
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 24, 2016
    Messages:
    3,002
    Car damage is a little glitchy and some cars break like fiberglass (Ambulance style).

    Also, the AI controls cause fatal vehicle exceptions.

    One last thing. The cutscenes in "A Rocky Start" seem to lag even the game runs at full speed normally.
     
  7. The Sun Girl

    The Sun Girl
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 15, 2015
    Messages:
    113
    Do you use Logitech G27?
    If so, try disabling the rev/shift LEDs
     
  8. Diamondback

    Diamondback
    Expand Collapse
    Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    1,175
    DRLs and "engineThrottle" are fixed for the next version :)
     
  9. The Sun Girl

    The Sun Girl
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 15, 2015
    Messages:
    113
    Do you use Logitech G27? If so, try disabling the rev/shift LEDs
     
    • Like Like x 1
  10. JorgePinto

    JorgePinto
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    395
    Quite an especific one. Torn off engines clip through cars.

    screenshot_00198.png
     
  11. direct_UA

    direct_UA
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 20, 2014
    Messages:
    763
    Didn't worked.
     
  12. Dragonwarlord

    Dragonwarlord
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 22, 2016
    Messages:
    1
    Hi, I have tried all of these options for my game. I own a Logitech g29 no matter what I do whether I unplug the wheel, put game in safe mode, clear cash, uninstall/ re install, I always get fatal vehicle exception error. I have tried everything, any suggestions?
     
  13. LukeFHJ

    LukeFHJ
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 21, 2015
    Messages:
    66
    Can't we use the console to damage engine components and fuel values no more? I noticed today stuff like "drivetrain.engine.connectingRodBearings = damaged" no longer works. It worked before.
     
  14. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    12,942
    Press the SUPPORT button in the game launcher.
    Follow the instructions and press 'Submit Informations.
    Our 'BeamNG.Support' page should open now.
    In this page only provide me the 'Support ID' (it's a 4 numbers code).
    Then you can close the page, there is no need to send a Support Ticket.

    Clean reinstall.
    Instructions in the first post.

    See first post.
    Did you disable the G27 LEDs option? (Can't understand from your post).
     
  15. G4merLetsPlay

    G4merLetsPlay
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 4, 2014
    Messages:
    8
    Hey Guys,

    0.8.0.0 Is the biggest and the most epic Update i ever seen in the history of Beam NG.

    I got a big bug, when i want to respawn my car. The game is crashing. almost sent to the support.
    But still have fun with this game.

    G4mer

    EDIT: just unplugged my Logitech G920. The Bug is away. LOL. So my steering wheel g920 produced the bug. :O
     
  16. 808

    808
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 5, 2016
    Messages:
    6
    Hello everyone. The new update rendered my mods (all 204) useless. After reading this discussion board I have deleted the BeamNG folder in my documents, cleared the cache, and reinstalled the game. However, after loading the game with my mods folder active, the same problem occurred; the LeGran being the only car functioning without a fatal exception. When booting into Safe Mode, everything functioned, and when deactivating all of my mods, all of the vehicles worked properly. Furthermore, I have no external controllers, only a mouse and keyboard. Can anybody help me resolve this? I know this update has been onto a very rocky start. Thanks!
     
  17. JBatic

    JBatic
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Messages:
    1,041
    most mods don't work anymore unless they are a separate vehicle
     
  18. Andersson

    Andersson
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    4
    Fantastic update! It's always a joy to see that the game has been updated. Keep up the good work.
     
  19. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    12,942
    Hello!
    Please read the first post! This is a known issue and we are investigating currently.
    While we try to main older mods compatible,
    that's not always possible.
    A new update could break the compatibility with older mods.
    With 204 mods, it's much much harder to find what mods are broken and what not.
    What you should do is trying them in group. When stuff breaks, one of the latest mod you added is more likely broken.
    Generally, problems caused by mods shouldn't be reported to us..
     
  20. 808

    808
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 5, 2016
    Messages:
    6
    Rather than sift through my mods, I think I'll do a fresh reinstall of newer, supported mods to hopefully resolve the fatal vehicle exception. I've never had issues with BeamNG before, and however frustrating it is to essentially "restart" the game, I understand. Thanks for the advice!

    EDIT: I have created a new mods folder, and installed a few to test their functionality, and everything is working so far. I would recommend all users to do this, as to prevent the fatal vehicle exception error.
     
    #240 808, Dec 22, 2016
    Last edited: Dec 22, 2016
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice