Automation Exporter Feedback & Bug Reporting Thread

Discussion in 'General Discussion' started by Nadeox1, Jul 13, 2018.

  1. MRA

    MRA
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 11, 2017
    Messages:
    1
    I need help
    Whenever i export a car to beamng the fixtures ( grille, badge, number plate ) do not appear. Even the paint ( black) appears weird. Have any idea?
     
  2. LoSboccacc

    LoSboccacc
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 22, 2016
    Messages:
    5
    chunky offroad tires performance is sketchy. sports compound works so much better on dirt, rock and grass.
     
  3. Confused_Deer43

    Confused_Deer43
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 8, 2013
    Messages:
    217
    So, apparently if you reinstall automation on another PC and use the exporter through there, where it doesn't have your other vehicles from your other PC, it basically eats up the other vehicle exported into beamng and replaces it with the new one exported.
    At least that's what just happened to me
     
  4. _Tanco

    _Tanco
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 7, 2017
    Messages:
    19
    I got a issue with automations cars that make the car's engine less powerfull than in automation : i got a boxster engine that should do ~500HP but do just 200 in beamng and a V6 that should do 250HP but don't go above 150, does other peoples got the problem ? (both engines got a biturbo)
     
  5. GirionMagKenni

    GirionMagKenni
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 15, 2017
    Messages:
    3
    Hi! Two Bugs:
    1) The engine works as if a very heavy flywheel is installed on the machine. The engine RPM slowly rises and slowly descends.
    2) Angular wheels that shave out on movement. This makes the feedback feel worse.

    To demonstrate the effects I shot a video. It has a shitty quality, a disgusting sound, and a terrible accent)
    But it shows the problem:


    I hope that the problem will be corrected! Many thanks for the work on the integration of two wonderful games!
     
    • Agree Agree x 1
  6. Daffyflyer

    Daffyflyer
    Expand Collapse
    Automation Team

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    57

    So to be clear, the 2nd problem is that the front wheels seem to be vibrating when driving, yes? I'm not sure what you mean by "shave out" there, but from your video the problem seems to be the vibration?
     
  7. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    4,370
    Many of my cars get very bad FFB vibrations, Goosah mentioned it being small suspension together with heavy tire nodes creating the effect and changing tire nodes to lighter has fixed the issue for my cars, although getting tires to be stable and to have lighter nodes, that is sometimes quite a challenge, so I just copy paste Beam tires when experiencing that issue :p

    Wide tires of semi slick type tend to vibrate quite easily.

    There is .car file inside of zip, that is latest one causing heavy FFB vibrations.
     

    Attached Files:

  8. ┬┐Carbohydration?

    ┬┐Carbohydration?
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 19, 2017
    Messages:
    1,602
    So i tried the exporter and it automatically connected with my 3d printer and printed out a whole entire 80s limousine.

    Saudi Arabia is now suing me, because I have more cars then Salman.

    Do you have a legal team that sorts out this stuff?
     
    • Like Like x 1
  9. GirionMagKenni

    GirionMagKenni
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 15, 2017
    Messages:
    3
    Yes! Problem in vibration, of course) I'm sorry for my problems with English :)
    I tried to create a business-class sedan with typical realistic wheels. The vibrations were just as strong.
     
    #169 GirionMagKenni, Sep 4, 2018
    Last edited: Sep 4, 2018
  10. _Tanco

    _Tanco
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 7, 2017
    Messages:
    19
    when searching a bit for my probblem i got (in my preview post above) i saw that every car with any type of turbo got power issue, they all got less power than they should have in automation, is that a problem coming from me or a problem of automation's cars conversion ? EDIT : the power issue don't happen in gridmap, but on all the other maps i got power issue :(
     
  11. jpod74

    jpod74
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 2, 2014
    Messages:
    14
    screenshot_00030.png screenshot_00032.png screenshot_00033.png screenshot_00031.png screenshot_00034.png I keep getting this strange glitch, whenever I spawn two of my Automation creations one of them gets effected by the other... this happens even after I've de-spawned one of the other cars and or replaced it all together. I have since cleared my cache file(s) and I still get this odd glitch. if anyone has any ideas on how to fix this problem please let me know!
     
  12. Owiko7

    Owiko7
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    53
    I found an issue where the eco carburetor hangs out the side like this with the boxer engine setup, the first picture shows it clearly, and the second picture has it too, but it may not be totally visible from the screen shot.
     

    Attached Files:

    • 20180821170423_1.jpg
    • 20180822163358_1.jpg
  13. Daffyflyer

    Daffyflyer
    Expand Collapse
    Automation Team

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    57
    Yup, I fixed that a few weeks back, next Automation patch should fix it
     
  14. ByteGuy

    ByteGuy
    Expand Collapse

    Joined:
    May 2, 2016
    Messages:
    81
    all my cars dont seem to have NEARLY as fast top speed in beamng than in automation. I built an i5 audi thing that said it would do 160+ in automation, i dont get it and it sucks???????
     
  15. roland91

    roland91
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Messages:
    88
    The top speed seems to always be lower in Beam vs Automation, I think its due to the fact that engines usually have less power in Beam coupled to the fact that aerodynamics seem to be fairly different aswell.
     
  16. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    4,370
    Aerodynamic drag gets quite bit high, tires might have something to it and also there can be differences in engine power as mentioned.

    Weight distribution and in aerodynamics side center of pressure are something that can end up being very different too, which translates to handling issues.

    80's economical small cars are something I have had most luck with. Also FWD 90's cheap cars might work, only made one or two of those as an test, but don't really like to drive them so don't make them much.
     
  17. ByteGuy

    ByteGuy
    Expand Collapse

    Joined:
    May 2, 2016
    Messages:
    81
    thanks guys, i guess i'll have to wait to see if they improve this in the future then, I mean a AWD 330bhp 1400kg car should be able to do more than 130mph :). anyway thanks, im glad its not just me then...
     
  18. Inn0centJok3r

    Inn0centJok3r
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 16, 2018
    Messages:
    115
    I Have a question.
    How does 1 change the sound of an automation car? I can put the sound files of the same car that im editing into the sound files folders and itll work perfectly fine, However, when i try to put a file from another car into the folder, the just wont have any sound, although all files for the sound are there. How can i vhange the sound then?
     
  19. CaptainZoll

    CaptainZoll
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    624
    you'll have to open the engine Jbesm file, scroll down to the "soundconfig" secton. under that, one of the things is "samplename", and there's a huge string of numbers and letters. delete that, and replace it with the name of the sound you want to use.
     
  20. PriusRepellent

    PriusRepellent
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 19, 2018
    Messages:
    91
    I'm working on making a lighter, more modern car inspired by the Mitsubishi 3000GT (aka the GTO for JDM). I'm not looking to duplicate it exactly, just get something similar. Anyone know what the best fixtures in Automation would be for it? (Specifically the lights)
     
    • Like Like x 1
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice