Can't figure out to solve this: Vehicles get stuck and destroyed by custom made 3D models

Discussion in 'Content Creation' started by ThomasZ, Dec 7, 2019.

  1. ThomasZ

    ThomasZ
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 7, 2019
    Messages:
    2
    Hi guys, I'm new to this forum and I couldn't find anywhere the answer to my problem. The title is quite long but explains exactly the problem I have: I use both Sketchup and Blender, with collision mesh etc..., but still all vehicles get stuck in every 3D model I create (see attached pic). Any idea on how I could solve this?

    P.s. Yes I watched the videos in this forum but the problem's still there.

    Thanks :)
     

    Attached Files:

    • example.png
  2. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    13,811
    Make sure your model does not have opposing faces too close to each other.

    In very broken terms, nodes are 'pushed' the opposite direction of a face.
    If you have faces like this:
    upload_2019-12-8_13-2-40.png

    Or like this:
    upload_2019-12-8_13-3-16.png

    And so on, you might have faces eating/grabbing the vehicles nodes, or pushing them apart getting them stuck.

    IIRC this happens with very low distances, like around 2-3cm and below.
     
    • Like Like x 2
  3. ThomasZ

    ThomasZ
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 7, 2019
    Messages:
    2
    Thanks a lot, I managed to solve the problem as you said! Didn't know it was this simple, thanks :)
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice