Solved fbe = nil, editor is not starting

Discussion in 'World Editor' started by fufsgfen, Aug 27, 2021.

  1. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    6,784
    Oh yes, everything did work fine after last problem, I did made few clicks and bushes were appearing, saved level, closed game, did other things and now started the game again, but I found out there was no editor starting.

    In console there is error about forest editor starting and about forest brushes, main problem being fbe = nil I guess.

    I did check and all the files and data in files related to forest brush I created earlier do appear to be fine.

    Although I did notice a new file in forest folder, apparently editor had converted my Blender exported forest items to new format, old file had extension .for_bak

    My looking for things being off did not produce much of result, in fact I found to be quite stumbled by this error as I have no idea what data this fbe should have, so I thought I post here and perhaps there is some findings from all this.

    It can be some mistake I have made regarding editing of map or files, so I attached whole map there if it needs to be examined, but probably figuring out what this fbe is or should be can lead to tracks of how to fix the issue.

    fbe, Forest Brush Editor? Maybe I need to remove all forest brush files and just create new ones, but should editor fail to start because of whatever is causing this?
     

    Attached Files:

  2. Mopman93

    Mopman93
    Expand Collapse
    BeamNG Team

    Joined:
    Jun 24, 2017
    Messages:
    64
    Please recreate the issue and then make a support id https://supportid.beamng.com/
     
  3. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    6,784
    Support id 110639

    Although this is from different machine and game install, one that I use to edit map does not have any kind of network connection, but I guess it is about same as issue remains same.
     
  4. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    6,784
    So I removed main.forestbrushes.json and everything inside of main.forestbrushes4.json, then editor works again, but can't create forest brushes.

    After that I added only two lines to main.forestbrushes4.json and first starts I could add forest brushes, but nothing got saved, until then few game restarts later all of sudden forest brushes gets saved.

    I do get red error messages each time when using ctrl-z that undothing cannot be found, but ctrl-z is working fine, also if I hide forest things by clicking eye icon LUA crashes.

    I made then single bush into .dae file and used that as a brush, found out that if I export into that .dae file new version while game is running on background, when I activate game window and reimport happens, game crashes about 70% of times.

    I did some random name changing in Blender for that mesh in .dae file, changing those numbers after a150 and autobillboard, trying to get thing to render way I want, but though I attach to file if you want to do same and find out if it crashes for good reason or if it is something that should not crash the game.
     

    Attached Files:

  5. nekitu

    nekitu
    Expand Collapse
    BeamNG Team

    Joined:
    Jan 18, 2018
    Messages:
    52
    I have guarded the fbe and other variables from nil, should not crash anymore, but we need to figure out why is the forest brush element not found, I will attach your file to a issue, will check thanks.
     
    • Like Like x 2
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice