1. Stuck, Having problems with creating your mod? Let us help you: Mod Support

Solved How to add depth to a single texture?

Discussion in 'Mod Support' started by Danny Werewolf, Jan 23, 2019.

  1. Danny Werewolf

    Danny Werewolf
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    1,954
    I'm trying to create a rally map, and I'm hoping to create pretty deep ruts to make the vehicles flip easier. I figured out how to make a bit of Sand look like Mud yet still act like Sand. With the default depthness, it doesn't really grab the vehicle. Is there a simple way to add depth to a single texture, or do I have to do something with heightmaps.
     
  2. thomatoes50

    thomatoes50
    Expand Collapse
    Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2013
    Messages:
    585
    if you modify the heightmap it will just modify the visual and the collision,

    to add depth to a ground model you just need this attribute
    Code:
    "defaultDepth"               : 0.15, //MUD
    Sand is 0.1 by default
     
  3. Danny Werewolf

    Danny Werewolf
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    1,954
    So where do I add that. To some materials.cs file or that myCustomGroundModel.json I keep seeing in old threads?
     
  4. thomatoes50

    thomatoes50
    Expand Collapse
    Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2013
    Messages:
    585
    add that to your myCustomGroundModel.json

    keep in mind that changes to that file doesn't work yet.
    Something broke in 0.14 or 0.15 and it doesn't load that file.
    An hotfix/patch will be available soon
     
    • Informative Informative x 2
  5. krallopian

    krallopian
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 5, 2013
    Messages:
    446
    Oh man, there was an update just released that said, "fixed custom ground models" did that not fix this problem then? =)
     
    • Agree Agree x 1
  6. Danny Werewolf

    Danny Werewolf
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    1,954
    Yeah, I was questioning that aswell lol. Kinda freaked out a bit XD.
     
    • Agree Agree x 1
  7. thomatoes50

    thomatoes50
    Expand Collapse
    Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2013
    Messages:
    585
    Yes sorry, i didn't saw it was released. the fix is in this hotfix so it should work now
     
    • Agree Agree x 1
    • Informative Informative x 1
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice