1. Game not starting lately?
    Fixed in 0.19.4.2
    More information available here

    Dismiss Notice
  2. Intel iGPU (6xx series) crashes
    Fixed drivers available!
    Instructions here

    Dismiss Notice
  3. Before reporting issues or bugs, please check the up-to-date Bug Reporting Thread for the current version.
    0.19 Bug Reporting thread
    Solutions and more information may already be available.

My Engine Sounds Are Wobbly/Wavery

Discussion in 'Troubleshooting: Bugs, Questions and Support' started by on3cherryshake, Jan 23, 2019.

  1. on3cherryshake

    on3cherryshake
    Expand Collapse

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    436
    This was a non-issue until I recently began driving and noticed that my sound was being weird, as seen here in this video.




    Here is the script for the .sbeam, please don't just tell me to use FMOD. I prefer sbeam for these sounds, and I doubt that it's the issue.

    Code:
    ["v6", "vehicles/enginesounds/v6/913.wav",          "AudioDefaultLoop3D",         "ENGINE",   "rpm",     1,        0,        0,           0,          0.5,         8.3633,     000,                      7000,                   400,                          500,                     1100,                       1500,                     ["turbo_throttle"], []              ],
            ["v6", "vehicles/enginesounds/v6/Exh913.wav",       "AudioDefaultLoop3D",         "ENGINE",   "rpm",     1,        0,        0,           0,          0.4,         8.3633,     000,                      7000,                   400,                          500,                     1300,                       2200,                     ["engine_throttle"], []              ],
            ["v6", "vehicles/enginesounds/v6/1701rpm.wav",         "AudioDefaultLoop3D",         "ENGINE",   "rpm",     1,        0,        0,           0,          0.5,         4.4887,     000,                      7000,                   0800,                         1200,                    2000,                       2400,                     ["turbo_throttle"], []              ],         
            ["v6", "vehicles/enginesounds/v6/1701rpmLoad.wav",     "AudioDefaultLoop3D",         "ENGINE",   "rpm",     1,        0,        0,           0,          0.5,         4.4887,     000,                      7000,                   0800,                         1300,                    1700,                       2400,                     ["engine_throttle"], []              ],
            ["v6", "vehicles/enginesounds/v6/3334rpm.wav",         "AudioDefaultLoop3D",         "ENGINE",   "rpm",     1,        0,        0,           0,          0.7,         2.2901,     000,                      7000,                   1000,                         2600,                    4600,                       6700,                     ["turbo_throttle"], []              ],         
            ["v6", "vehicles/enginesounds/v6/3334rpmLoad.wav",     "AudioDefaultLoop3D",         "ENGINE",   "rpm",     1,        0,        0,           0,          0.7,         2.2901,     000,                      7000,                   1000,                         2600,                    4600,                       6700,                     ["engine_throttle"], []              ],
            ["v6", "vehicles/enginesounds/v6/6295rpm.wav",         "AudioDefaultLoop3D",         "ENGINE",   "rpm",     1,        0,        0,           0,          1.0,         1.2129,     000,                      7000,                   3200,                         4200,                    999998,                     999999,                   ["turbo_throttle"], []              ],
            ["v6", "vehicles/enginesounds/v6/6295rpmLoad.wav",     "AudioDefaultLoop3D",         "ENGINE",   "rpm",     1,        0,        0,           0,          1.0,         1.2129,     000,                      7000,                   4200,                         4900,                    999998,                     999999,                   ["engine_throttle"], []              ], 
     
  2. Alex_Farmer557

    Alex_Farmer557
    Expand Collapse
    Banned

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    3,268
    I don't hear the issue you're describing. It could be your headphones/speakers
     
  3. on3cherryshake

    on3cherryshake
    Expand Collapse

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    436
    It is not, no other vehicle has this issue for me. Listen carefully when I accelerate hard the first time, and at 0:48.
     
  4. SHOme1289

    SHOme1289
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    1,302
    That is the same sound wobblyness that used to happen in early versions of the game using SBEAM, I have not heard that sound in a while lol
     
    • Agree Agree x 1
  5. on3cherryshake

    on3cherryshake
    Expand Collapse

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    436
    I dunno, I don't think it has anything to do with being SBEAM. It was working just fine until late.
     
  6. SHOme1289

    SHOme1289
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    1,302
    I dunno, to me it just sounds old school, like the sound waves are trying to keep up with the car moving at speed...one of the downsides of the sbeam sound structure. why not try and figure out FMOD?
     
    • Agree Agree x 1
  7. on3cherryshake

    on3cherryshake
    Expand Collapse

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    436
    I already have figured out FMOD. My Gavril Engines and Sound mod uses it. The V6 noises just don’t port over the same for some reason and it sounds very different.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice