1. Stuck, Having problems with creating your mod? Let us help you: Mod Support

WIP Beta released Pikes Peak - LIDAR Edition

Discussion in 'Terrains, Levels, Maps' started by Ewanc, Dec 27, 2017.

  1. Dr. Death

    Dr. Death
    Expand Collapse

    Joined:
    May 12, 2016
    Messages:
    1,385
    Thank you, captain hindsight! Sadly i keep the game up to date through steam and dropping it in the mods folder results in a game freeze when attempting to load the map. And the same happens when i try to load American Road, but not any other map.
     
  2. Ewanc

    Ewanc
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    242
    This map and American Road are the only 8km maps. This leads me to think its a system problem because large maps like this put huge loads on hardware. You will need 8gb of RAM for either map to load.

    Ive recently switched from Windows 7 to 10 which handels memory loads smoother. I've also upgraded from DDR3 RAM to DDR4 for 2x faster load times.
     
    • Like Like x 1
  3. Dr. Death

    Dr. Death
    Expand Collapse

    Joined:
    May 12, 2016
    Messages:
    1,385
    See, that's just the thing. I have 16. I can run tennessey and Desert Map just fine, takes a while to load of course but my game runs 16x16km maps fine. Its just these 2 that gives me problems.

    And i highly doubt i would return to win 10.
     
    • Like Like x 1
  4. sonicfelipemt

    sonicfelipemt
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2018
    Messages:
    19
    Sorry for not coming back before, I got a new job lol
    Anyways, (as it's written in the document) when empty, it uses the default BeamNG folder in my documents. It's intentional. Go to this folder, copy its userpath and paste into the "startup.ini".
     
  5. Dr. Death

    Dr. Death
    Expand Collapse

    Joined:
    May 12, 2016
    Messages:
    1,385
    i did and no mods were loaded.
     
  6. sonicfelipemt

    sonicfelipemt
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 17, 2018
    Messages:
    19
    I was just going into troubleshooting with him.
    Well, BeamNG does works in WIN 7, 8, 10, even VISTA I think... (My friend Jordann got it running on his Vista, but it lagged a lot, his PC was quite weak) It might even run on XPx64 but there's surely a limit for it.
    I tried limiting my virtual memory to 2gb, and this map stopped running on my 8GB WIn10 PC... That might be a problem: RAM usage.
    --- Post updated ---
    If it was working before, you changed it and it stopped working, you changed to the correct folder then it stopped working, then you probably wrote it incorrectly, or have multiple BeamNG folders.
    Leave the userpath empty again and check if it works again. It should :c
     
  7. Dr. Death

    Dr. Death
    Expand Collapse

    Joined:
    May 12, 2016
    Messages:
    1,385
    It was never working. Userpath empty, 16gb RAM (again).

    I found no reason for this to not work, yet it works on other systems, so its not the mod itself. I dont know how good compatibility works for Win7 64bit or if i just have a bad luck and some hardware spec of mine is creating issues. (i got an AMD card after all)
     
  8. Ewanc

    Ewanc
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    242
    I built the map using Win7 64, and old AMD hardware with 12gb of RAM, so I don't see any reason its that. Id be willing to bet its your install not being right in some way. If you haven't done so already; Id suggest that you try doing an integrity check in Steam. If that doesn't help, try doing a full reinstall. Ive never ran into a problem with my mods conflicting with other mods, so that's probably not an issue, and I think that's generally a car type of problem.
     
  9. Dr. Death

    Dr. Death
    Expand Collapse

    Joined:
    May 12, 2016
    Messages:
    1,385
    Verystrange. My stock spawn car is a stock pessima with no mod parts.
    --- Post updated ---
    Yeah, no, even after verifying files in beamng launcher and in steam the same issue persists. Im in a complete loss of ideas.
     
  10. KingCactopi

    KingCactopi
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 27, 2018
    Messages:
    1
    Well from what I've seen this is a damn good map, but when i try to load it when it starts "building roads" the game crashes. Is there anything you can recommend that might fix this problem? PM me if if you have the time.
     
  11. Dr. Death

    Dr. Death
    Expand Collapse

    Joined:
    May 12, 2016
    Messages:
    1,385
    Just so you know, that's exactly where i am at right now too. Does it happens with other maps?
     
    • Agree Agree x 1
  12. Ewanc

    Ewanc
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    242
    That problem is mostly with 8k maps. There aren't that many this size, so you might not have experienced it before. Try American Roads, its another one I know is 8k.
     
  13. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    5,908
    If user has disabled swap file, then that might cause map not to load, it is known to happen some times, even whole memory is not used, from some reason Windows/game likes to have good chunk of swap file.
     
    • Informative Informative x 1
  14. NewoFox

    NewoFox
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    141
    Great work on this map! It has taken a lot of practice to learn turn by turn, but I am finally approaching something resembling a cohesive knowledge of the entire road.

    The only note for critique I have is this- the AI absolutely refuses to cross the split section of the road at the +/- halfway point, and always makes a U-turn.
    Regardless of mode, it seems as if the AI thinks the world ends right before the road splits, and that the only way forwards is back the way they came.
    This hasn't hampered my enjoyment of the map too much, but is an interesting sidenote that has forced me to practice the top and half portions
    separately when pursuing a vehicle.

    Aside from that, everything else is simply awesome -
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  15. default0.0player

    default0.0player
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 30, 2018
    Messages:
    175
    There's one problem. If you spawn two cars. One at the starting line, the other at the finish line. Set AI to chase, then the AI start to do some funny things. Random is ok though.
     
  16. Danny Werewolf

    Danny Werewolf
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 31, 2017
    Messages:
    1,967
    When the AI is on Chase or Flee, it's because Navigraph (Path for the AI to follow) is cut off at the two-road section. Guessing @Ewanc totally forgot to add those Decalroads in.
     
    • Informative Informative x 1
  17. Ewanc

    Ewanc
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    242
    I found the messed up decal roads, which are at the Glen Cove Lodge road split. I just need to decide which side of the brake check station to have them take. In the hill climb races they use the left side going up IRL. It sets you up better for the sharp corner past the split.

    Ive been taking a brake from levels, but with winter freezing over, I should be doing a few inside projects.
     
    #137 Ewanc, Jan 12, 2019
    Last edited: Jan 12, 2019
    • Like Like x 1
  18. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    5,908
    I'm not sure if many use right side at all as indeed line will be better when going left side. Issue would be only with civil driving I think, but there perhaps is less of that kind of use.

    One thing I was wondering if there could be a way to set AI to choose different side based on speed AI vehicle is going, but sadly I don't know of such.
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  19. PolishPetrolhead

    PolishPetrolhead
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    401
    As far as I know paving of the course was gradual. Are you considering doing the mixed surface course? Maybe just one or maybe doing the years of all bigger additions. I reckon it would be quite cool
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice