1. Issues with the game?
    Check the Known Issues list before reporting!

    Dismiss Notice
  2. Before reporting issues or bugs, please check the up-to-date Bug Reporting Thread for the current version.
    0.25 Bug Reporting thread
    Solutions and more information may already be available.

Textures are disappearing

Discussion in 'Troubleshooting: Bugs, Questions and Support' started by BBQ, Mar 15, 2014.

  1. BBQ

    BBQ
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    551
    I was placing trees, and textures were working fine. Now when I started up the game and entered the map, all the trees don't have the textures anymore.
    It seems like everything I place doesn't have textures, even though I have everything in the map folder.

    screenshot_00263.jpg

    Help is appreciated!
     
  2. Ehet

    Ehet
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    162
    Try to run cleanup.exe.
     
  3. BBQ

    BBQ
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    551
    When I ran cleanup, all the trees turned white. The textures are all set up correctly like it was from the beginning.
     
  4. Straubz

    Straubz
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    369
    open all the .cs files in your art folder and make sure that they are looking for your art folder, not the one they came from.
     
  5. BBQ

    BBQ
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    551
    Turns out that when I ran cleanup, things started to get messed up on other maps too.

    screenshot_00264.jpg

    (Impostors in the distance are white poles)

    All the .cs files look like this:

    Code:
    
    singleton TSShapeConstructor(Tree_aspen_blocker_aDae)
    {
       baseShape = "./tree_aspen_blocker_a.dae";
    };
    
    
    function Tree_aspen_blocker_aDae::onLoad(%this)
    {
       %this.addImposter("25", "4", "0", "0", "128", "1", "0");
    }
    
    
    
    EDIT: I tried to replace the art folder, but that didn't work, still the same problem.
     
  6. Straubz

    Straubz
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    369
    have a look at the material.cs files and the managedItemData.cs and make sure you changed the directories in them.
     
  7. BBQ

    BBQ
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    551
    Changed the directories in the managedItemData.cs because the were directing to dry rock island. Didn't help...
    Will try to change dir in the materials.cs's

    - - - Updated - - -

    Now I've changed directory to every file that was wrong in \art\forest and in \art\shapes\trees...trees are still white, hnng.
     
  8. Straubz

    Straubz
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    369
    have you checked the textures are still in the art folder after you ran the cleanup?
     
  9. BBQ

    BBQ
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    551
    If you mean the textures in \art\shapes\trees\trees_aspen, yes.

    - - - Updated - - -

    I went in-game to place a tree as an object and noticed that the materials were not correct. So I corrected it and the materials work again! Sort of. The impostors are still white, and I don't know where the textures for those are changed.

    screenshot_00266.jpg
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice