1. Stuck, Having problems with creating your mod? Let us help you: Mod Support

[Tutorial] How To Make a Configuration

Discussion in 'Content Creation' started by JayPlaysBeamNG, Dec 24, 2016.

  1. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,787
    Got it.
    This is your problem very likely:


    It should be:
    your_config.pc
    your_config.png
    info_your_config.json

    What you have:
    info_your_config.pc
    your_config.png
    your_config.json

     
  2. Can-06

    Can-06
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    381
    Just a little bump but when I try to make .json file, my laptop sees it as "info_myconfig.json.txt", what can I do here? I didn't try it in game, I will try it tomorrow.
     
  3. dinosaur202

    dinosaur202
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 26, 2016
    Messages:
    508
    Do I need a default color?
    I put some custom colors on my configs.
     
  4. Sheezjacker

    Sheezjacker
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 23, 2015
    Messages:
    9
    How do I post a configuration of a mod? I made a great Gymkhana config for the Hirochi Prasu but can't share it.
     
  5. dinosaur202

    dinosaur202
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 26, 2016
    Messages:
    508
    either make a thread or get it approved on the repo
     
  6. KJP12

    KJP12
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Messages:
    739
    Make a thread and post it there, however because it is a config of a mod, you should ask permission from the mod creator.
     
  7. Sheezjacker

    Sheezjacker
    Expand Collapse

    Joined:
    Feb 23, 2015
    Messages:
    9
    Sorry, I worded it weird. I know how to make a thread, but I can't find the files for the config itself.
     
  8. hotdogbuns255

    hotdogbuns255
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 30, 2014
    Messages:
    10
    I've done all of these steps, and it mostly works, but the pictures of the vehicles dont show up. Am I doing anything wrong?
     
  9. TheDiamondLord8

    TheDiamondLord8
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 2, 2017
    Messages:
    2,087
    Doesn't show up ingame. Make a video please.
     
  10. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,787
    The tutorial is pretty well written, just take your time to follow it :)

    Maybe post your files so we can help you seeing what's wrong in them?
     
  11. TheDiamondLord8

    TheDiamondLord8
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 2, 2017
    Messages:
    2,087
    Supposed to be a config for the Hopper. I don't know which part is wrong.
     

    Attached Files:

  12. Holographicaly

    Holographicaly
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    236
    Try removing the summer fold that holds the vehicle folder and have the ziped summer fold directly contain the vehicle folder if that makes and sense, but im not sure if that will fix anything.
     
  13. Nathan24™

    Nathan24™
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 18, 2017
    Messages:
    1,654
    I can't access the website! Why?
    Capture.png
     
  14. fufsgfen

    fufsgfen
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    4,330
  15. ivankerenbanget

    ivankerenbanget
    Expand Collapse

    Joined:
    Oct 6, 2017
    Messages:
    2
    I can't find the .pc file
    --- Post updated ---
    never mind I found it
     
    • Informative Informative x 1
  16. SubaruSTI07™

    SubaruSTI07™
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 26, 2017
    Messages:
    2,357
  17. TobiBenzi

    TobiBenzi
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 29, 2016
    Messages:
    214
    For me the website did what it was expected to do, I even just managed to create my first full-fledged configuration for my T-500, thanks to this tutorial: :D
    screenshot_00607.png
    Now I will try to add some more configs with different trims of the base model... I hope that will work out...
     
  18. MichaelMotorcycl

    MichaelMotorcycl
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 7, 2018
    Messages:
    35
    how did you make the Automation car a trim? I CANNOT DO DIS!!! HELP'A MEH!
     
  19. TobiBenzi

    TobiBenzi
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 29, 2016
    Messages:
    214
    The tutorial on the first page gave me some pretty good help but if you need some more, I can easily give you some advice through PM to not spam this thread. Or maybe other people want to know too, if that is the case I can write it in here as well.

    This is the furthest I have come with improving the car though, I could not figure out how to put several trims (In my case one with automatic and one with manual transmission) under one car. They did show up but they were both the same car. I think you need to edit the Jbeam but I'm a total beginner with that. If someone could help me with that maybe that would be greatly appreciated! :)
     
  20. MichaelMotorcycl

    MichaelMotorcycl
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 7, 2018
    Messages:
    35
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice