[Tutorial] Porting Engines (and other parts) inbetween vehicles

Discussion in 'Content Creation' started by wrinkle345, Aug 1, 2016.

  1. Dealercrash

    Dealercrash
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    3,163
    sorry for super late reply, just now saw this. and it seems like its a flexbody error, so i guess i should not have done that :/
     
  2. KennyWah

    KennyWah
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Messages:
    2,148
    Maybe post the error..
     
    • Like Like x 1
  3. Dumber7

    Dumber7
    Expand Collapse

    Joined:
    May 1, 2016
    Messages:
    14
    How could I port parts from one vehicle to another
     
  4. Dealercrash

    Dealercrash
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    3,163
    it just says flexbody error, i got it working
     
    • Like Like x 1
  5. CaptainZoll

    CaptainZoll
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    1,274
    Is it possible to offset, rotate, and scale a model at the same time? if so, How would one do so?
     
    #25 CaptainZoll, Nov 12, 2016
    Last edited: Jan 3, 2017
  6. TomArne02

    TomArne02
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 1, 2015
    Messages:
    162
    This was very confusing for an idiot like me, can you be a little bit more specific on what I`m changing?
     
  7. KKG Clan

    KKG Clan
    Expand Collapse

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    337
    Is there a way to package it so it wouldn't replace the cars original engine (I wanna use it for my personal use)
     
  8. wrinkle345

    wrinkle345
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 2, 2015
    Messages:
    553
    Yeah, just rename it.

    "midsize_engine_v6" is an original engine name for the v6 in the new pessima and can be changed to literally anything else. "fart_nugglet" can even be used.
     
  9. BannedByAndroid

    BannedByAndroid
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 29, 2017
    Messages:
    1,289
    When I did a ETK 800 V8 (from DPMP) to a S-Series it works, but using a race LSD makes the fromt driveshaft broken. Any fixes?
     
  10. wrinkle345

    wrinkle345
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 2, 2015
    Messages:
    553
    I dunno. I don't know how the jbeam of the s-series is.
     
  11. TomArne02

    TomArne02
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 1, 2015
    Messages:
    162
    Is it possible to get a video tutorial on this?
     
  12. wrinkle345

    wrinkle345
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 2, 2015
    Messages:
    553
    If someone can make a video, sure. I don't know how to make videos, nor do I have the horsepower to do it.
     
  13. KKG Clan

    KKG Clan
    Expand Collapse

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    337
    I could make a video, I have the horse power but I need much more clear defence to do it
     
  14. Mili123

    Mili123
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 30, 2017
    Messages:
    1
    Hi Can You help me.When i copy material.cs and dae the car is all orange and writet No Material
     
  15. Kuthlive

    Kuthlive
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 6, 2015
    Messages:
    158
    hey, i'm not really that big into the DIY modding stuff, but is this easy? i just don't wanna F my game up doing this.
     
  16. Dealercrash

    Dealercrash
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    3,163
    Its easy if you closely follow the directions, and make sure to make backups. even if you give up and mess up your game, its easily reversible. once you do this a few times you can do this as a quick 5 minute job. and remember, when doing it the first time and it doesn't work, don't give up that fast.
     
    • Agree Agree x 1
  17. Kuthlive

    Kuthlive
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 6, 2015
    Messages:
    158
    Alright. Thanks.
     
  18. DavidTheWild150

    DavidTheWild150
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    41
    Whenever i open up a vehicle file, nothing shows up.
     
  19. TandM Bros

    TandM Bros
    Expand Collapse

    Joined:
    May 14, 2017
    Messages:
    7
    I put the Barstow engine in the pickup but its not showing up I need help thanks I also will include the file so you can help if possible
     

    Attached Files:

    #39 TandM Bros, Jun 11, 2017
    Last edited: Jun 11, 2017
  20. StarredKing101

    StarredKing101
    Expand Collapse

    Joined:
    May 17, 2017
    Messages:
    162
    is this still relevant to the game? (from the updates and all that) thinking about doing this for myself.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice