1. Issues with the game?
    Check the Known Issues list before reporting!

    Dismiss Notice
  2. Before reporting issues or bugs, please check the up-to-date Bug Reporting Thread for the current version.
    0.25 Bug Reporting thread
    Solutions and more information may already be available.

Vehicle specific Controls resetting bug.

Discussion in 'Troubleshooting: Bugs, Questions and Support' started by Ai'Torror, Apr 6, 2020.

  1. Ai'Torror

    Ai'Torror
    Expand Collapse
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Messages:
    1,505

    As shown in the video, issue happens with mods and base game content (later in the video I deactivate all mods, reload the vehicle as well as lua).

    How to replicate the issue:
    1.Spawn a few vehicles with custom inputs, for example a pickup and a van.
    2. Tab to one of them, let's say a pickup truck
    3. Go into the Controls menu, vehicle specific controls and change the binding to the tailgate - Tailgate in the pickup works correctly, you can do whatever you want, tab between the vehicles and it will continue working
    4. Now, tab to the van and change the cargo doors control (don't touch the pickup's tailgate one), Apply it and tab to the pickup - Pickup's tailgate control got reset and you need to assign it again.

    My Observations regarding the bug:
    You can avoid it if you prepare your inputs before you spawn other vehicles, just pick one vehicle at a time and change controls to your liking.
    You can also avoid it if you set all the controls you want for all the vehicles you have spawned up at once (without tabbing, it works but its fairly annoying)

    Possible ways of fixing the issue:
    Fix the loading of the controls to the menu ( as you can see in the video, when I tab between the vehicles the controls I set for the previous vehicle disappear, which may make the game think I've removed the binding and when I apply the change to a control, it also updates the controls file to whats currently in the menu (that is removes the bindings)

    I hope I gave a description detailed enough, for the issue to be found.
    --- Post updated ---
    Also, in that video you can see that after few vehicle changes and reloads the toolbar on the left kinda stopped working partially, some of the icons disappeared
     
    • Agree Agree x 4
    • Informative Informative x 1
  2. stenyak

    stenyak
    Expand Collapse
    Global Moderator
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Messages:
    1,442
    Hi, thank you for taking the time to investigate and report this issue :)
    Just wanted to let you know we're keeping track of this, even if I can't provide a time estimate of when we'll be able to fix the issue.
     
    • Like Like x 1
  3. stenyak

    stenyak
    Expand Collapse
    Global Moderator
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Messages:
    1,442
    Just a heads up, this issue should be solved now after the latest batch of updates. If you still notice any issue please let me know :)
     
    • Like Like x 2
  4. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    7,112
    One of the issues I talked about in another thread still hasn't been fixed, the other appears to have been resolved though. Mod bindings still override in-game ones and they used to add to them. To replicate simply add any keyboard.json file in a mod to any vehicle that has bindings by default, they will be replaced, which didn't happen before 0.22 update.
     
  5. stenyak

    stenyak
    Expand Collapse
    Global Moderator
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Messages:
    1,442
    Let's not mix threads, please add any extra information you may have to the original thread you may have created about your issue, and point me to that thread's URL if I haven't replied to it already. Thanks! :)
     
  6. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    7,112
    It wasn't my thread and I have no idea where it was, I can create a new one. You replied that you may have fixed the issue but it wasn't fixed. I'll make a new thread and post the URL here.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice