1. Issues with the game?
    Check the Known Issues list before reporting!

    Dismiss Notice

0.24 Discussion thread

Discussion in 'General Discussion' started by Leeloo, Dec 2, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. beamn driver

    beamn driver
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 22, 2021
    Messages:
    186
    I found out why the abs turns off early the fact is that the speed of the wheels drops and it is almost zero at a speed of 40 kmh, so the abs thinks that the car has stopped.
     
  2. stenyak

    stenyak
    Expand Collapse
    Global Moderator
    BeamNG Team

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Messages:
    1,433
    Thanks a lot for the heads up, this got broken when we switched to dark mode and we hadn't noticed. It'll be fixed in the next major update :)
     
    • Like Like x 9
  3. Captainalpha0

    Captainalpha0
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 9, 2020
    Messages:
    20
    This is how a real car behaves, I have experienced it, but don't try it though
    For the Tograc gears it's normal, european cars usually have short gears. My irl car only goes 30km/h in first gear

    Now if you don't have anything useful, please stop
     
  4. robert357

    robert357
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    521
    Actually there is issue with ABS but not with low speeds but rather with high speeds. For example anything above 150 or even 100 kmh no matter how delicate we will press brake pedal ABS will engage. I had situation once when I had brake rather hard on highway driving at 180. I didn't felt ABS at all and I pushed brake pedal almost halfway through (if I remember correctly). It was Volvo from 2007.
     
  5. Captainalpha0

    Captainalpha0
    Expand Collapse

    Joined:
    Dec 9, 2020
    Messages:
    20
    Yeah but what I meant is that it's indeed a problem, replicated in BeamNG, my 2012 Ford Fiesta ST does the same despite having brand new tires
     
  6. beamn driver

    beamn driver
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 22, 2021
    Messages:
    186
    but at 40 kmh abs it is too early to switch off the braking distance on the ice is large because of this as the car slides
     
  7. Agenty fan

    Agenty fan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 11, 2021
    Messages:
    181
    i encountered a bug ( probably du to some lua codes )


    when you have an hseries ambulance in the traffic , it act like a police car


    but i guess it was when you remastered the van so it makes sense

    it does the same thing with the ambulance d-series too
     

    Attached Files:

    • Agree Agree x 1
  8. robert357

    robert357
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    521
    screenshot_2022-04-27_23-40-23.png

    Looks like it is possible to damage flatbed in the way that it will "balance" on some nodes. It will move back and forth (unfortunately I didn't make a video of it) and as on screenshot above, it will float above frame.
     
  9. LiterallyAPastry

    LiterallyAPastry
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 15, 2021
    Messages:
    27
    Please sticky the "apply changes automatically" element to the bottom of the container!
    Scrolling all the way down to apply / reset changes sucks :(
     

    Attached Files:

    • BeamNGdrivex64_OcgM67thpw.jpeg
    • BeamNGdrivex64_OcgM67thpw.jpeg
    • Agree Agree x 11
  10. The Game 2

    The Game 2
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 2, 2018
    Messages:
    291
    So, I noticed that Beam doesn't save the changes you make when you turn off shadow visibility in the main menu in the graphics option and I want to keep them off permanently and it just won't save it. I even hit apply display settings to attempt to save it but that doesn't work because when I quit the game and jump back on it turns the shadows back on again which is so annoying. Can this be fixed in the next update? That would be great! Especially cause it saves a ton on the FPS side of things. Thanks very much!
     
  11. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    6,823
    The T-Series frame is overall a highly stressed structure, which I guess is realistic but in this game it impacts the deformation realism, and makes stuff like this more common I think. Possibly a remaster could solve this.
     
    • Agree Agree x 2
  12. motoxalex

    motoxalex
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 9, 2021
    Messages:
    2
    Bug regarding the Vivace rally car suspension:

    When driving the Vivace rally car on dirt/gravel roads the suspension coilovers will deform and clip through the interior trunk mounting points, leading to the wheel geometry becoming misaligned (car pulling to left or right).
    This happens on meager bumps and jumps that don't bottom out the car, or even just on high G turns on dirt/gravel.

    I took some screenshots of the issue before and after a short rally stage where I didn't crash/bottom out the car. This also happens with the front suspension but was harder to view.

    My suggestion: strengthen/reinforce the suspension and interior mounting points of the Vivace rally car to better take on the bumps and jumps that WRC rally cars tackle.
     

    Attached Files:

    • beamng.png
    #1752 motoxalex, May 3, 2022
    Last edited: May 11, 2022
  13. Bolt2407_Beamfan

    Bolt2407_Beamfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    796
    I don't know why, but on some vehicles BeamNG takes forever to change some parts now. I have to shutdown BeamNG and try again and hope for the best every-time.
     
  14. SysVR

    SysVR
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 19, 2022
    Messages:
    2
    Also checked in safe mode.

    If LUA is reloaded while simulation is stopped, simulation speed does not return and is very slow when simulation is restarted.

    When the UI layout is changed, the position of UI parts may shift.

    The digital value of the instrument panel is not updated in the replay.

    You cannot directly enter a numerical value when entering a value on the UI.
    * AI speed specification, etc.

    Some parts are not localized when the UI is reloaded with F5.

    Even if you try to maximize the UI vertically, there will be a gap.

    The amount of data loaded in memory slows down the UI update rate.
    MAP MOD that confirmed the phenomenon.

    (City of) Los Injurus
    https://www.beamng.com/resources/city-of-los-injurus.10021/
    True North
    https://www.beamng.com/resources/true-north-by-mxt333.1687/
     
    #1754 SysVR, May 13, 2022
    Last edited: May 13, 2022
  15. Doge_guy

    Doge_guy
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 13, 2021
    Messages:
    35
    In 0.24 When I open up the "Environment" tab in menu, two suns comes up; Previously, I had same problem in 0.23 which was screen stretch

    two_suns_bug.jpg
     
  16. someguy5738

    someguy5738
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 9, 2021
    Messages:
    62
    Tatooine in BeamNG confirmed
     
    • Like Like x 4
    • Agree Agree x 2
  17. dis0nored

    dis0nored
    Expand Collapse

    Joined:
    May 19, 2022
    Messages:
    16
    I had a problem with the gavril T series where you could not add color of choice. That was fixed by verification of files, 7 were missing.
     

    Attached Files:

    • 2022-05-2120_08_29-Window.jpg
    • 2022-05-2120_43_55-Window.jpg
  18. Agent_Y

    Agent_Y
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 10, 2020
    Messages:
    6,823
    Found a kinda severe error in the combustion engine LUA, it doesn't affect any vanilla vehicles but could potentially break lots of mods. Basically on line 537 the code checks if the engine block has at least 2 nodes, then assumes that it has at least 3, and then at least 4, without any checking. So if a mod car has an engine block with 2 nodes (for 1 and 2 cylinder engines it's not unreasonable) then it breaks the whole thing.
    Code:
    if #device.engineBlockNodes >= 2 then
              sounds.playSoundOnceFollowNode("event:>Vehicle>Failures>engine_explode", device.engineBlockNodes[1], 1)
    
              for i = 1, 3 do
                local rnd = random()
                obj:addParticleByNodesRelative(device.engineBlockNodes[2], device.engineBlockNodes[1], i * rnd * 3, 43, 0, 9)
                obj:addParticleByNodesRelative(device.engineBlockNodes[2], device.engineBlockNodes[1], i * rnd * 3, 39, 0, 9)
                obj:addParticleByNodesRelative(device.engineBlockNodes[2], device.engineBlockNodes[3], i * rnd * 3, 43, 0, 9)
                obj:addParticleByNodesRelative(device.engineBlockNodes[1], device.engineBlockNodes[4], i * rnd * 3, 39, 0, 9)
    
                obj:addParticleByNodesRelative(device.engineBlockNodes[2], device.engineBlockNodes[1], i * rnd * 3, 56, 0, 1)
                obj:addParticleByNodesRelative(device.engineBlockNodes[2], device.engineBlockNodes[3], i * rnd * 3, 57, 0, 1)
                obj:addParticleByNodesRelative(device.engineBlockNodes[1], device.engineBlockNodes[3], i * rnd * 3, 58, 0, 1)
              end
            end
    
     
    • Agree Agree x 5
    • Like Like x 1
  19. Diamondback

    Diamondback
    Expand Collapse
    Vehicle Systems Lead
    BeamNG Team

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    1,840
    Nice catch :)
     
    • Agree Agree x 1
  20. Sithhy™

    Sithhy™
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 5, 2017
    Messages:
    3,280
    The Piccolina doesn't seem to have an option for engine mounts. Thought maybe it was due to it using a transaxle gearbox, which would've somehow prevented a realistic engine movement, but looking at the Bolide, it does have an option for swappable engine mounts :confused:

    upload_2022-5-28_15-42-10.png
    (pic taken in safe mode)
     
    • Like Like x 2
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice