WIP Beta released Citybus Hybrid 8.0.0

A custom configuration for the Wentward DT40L bus that adds a real hybrid-electric drivetrain

  1. DaddelZeit

    DaddelZeit
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 17, 2019
    Messages:
    2,839
    There is a type of hybrid bus used by Mercedes, which involves the bus using EV mode to accelerate to (I think) ~20 km/h and when it's over that limit, it changes back to Diesel. Maybe you could implement that feature?
    --- Post updated ---
    I was wrong! It's exactly like this mod.
     
  2. Arcanox

    Arcanox
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    274
    I need to make an important announcement about the next major-version release of the Hybrid mods. I'm going to be migrating all of the hybrid code into a common mod that the ETK and Citybus will both share, in addition to any future hybrid vehicles I release. This means that whenever Version 7.0 is released, it will break unless you install the common mod! I want to give people a heads up (and I'll post something else closer to releasing version 7.0) so that people aren't surprised when the mod auto-updates and suddenly no longer works.
     
    • Like Like x 1
  3. Arcanox

    Arcanox
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    274
    Arcanox updated Hybrid Citybus with a new update entry:

    Minor fixes, and preparation for next major release

    Read the rest of this update entry...
     
  4. nickeeey

    nickeeey
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 29, 2014
    Messages:
    3
    Hi i really like your mod. Great work!
    Is it maybe possible to adjust the values?
    I want a full electric bus with more power and more recuperation....
    Or can you explain me in a short term what values i should change? (i ve done it several times at normal engines)
    only for personal use and only if you are okay with that
    Thanks :)
     
  5. ferwul73

    ferwul73
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 30, 2018
    Messages:
    24
    Hey Arcanox, surprised and amazed that you're still working on this mod (with more refactoring planned!?)

    Anyways, the citybus doesn't seem to work with the 280 turbocharger. The hybrid buses I take have a 250hp 6.7L Cummins lol.
     
  6. bunny687

    bunny687
    Expand Collapse

    Joined:
    Sep 18, 2020
    Messages:
    1
    You should try making a HEV Pack for the roof of the Bus to make it realistic?
     
  7. Arcanox

    Arcanox
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    274
    Arcanox updated Hybrid Citybus with a new update entry:

    Update to use Arcanox Core

    Read the rest of this update entry...
     
    • Like Like x 1
  8. Arcanox

    Arcanox
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    274
  9. Malamo999

    Malamo999
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 23, 2013
    Messages:
    7
    Hi, I just wanted to say thanks so much for making this mod and the ETK hybrid. They have given me so many hours of joy over the past couple of years, I can't tell you.

    From my quick testing, yesterday's 0.22 game update doesn't seem to have changed or broken anything about the way either of these mods work. But since this last mod update (7.1.0), even on game version 0.21, the City (Electric) bus config is not working.

    The console shows in yellow 'libbeamng.lua.V.hybrid | Engine not found / Main fuel tank not found' - perhaps related to the 'Dummy Electric Motor' in the Engine slot? Thanks so much and all the best.
     
  10. ThatCarGuyDownTheStreet

    ThatCarGuyDownTheStreet
    Expand Collapse

    Joined:
    Mar 30, 2017
    Messages:
    2,589
    I hate to bump threads, but seeing as you're active on the ETK800 hybrid thread, I feel that it's okay to do this. In the current version of the game, as explained by Malamo99 in the post above mine, the full electric citybus is broken. It also seems that the bus doesn't want to accept controls for the air ride suspension, but that may be due to something else. I was wondering if you would take the time to fix this, though I completely understand if you don't, as the ETK800 works just fine.
     
    • Like Like x 1
  11. Arcanox

    Arcanox
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    274
    Good news! I've submitted version 5.0.0 of my Core mod as well as version 8.0.0 of the Hybrid Citybus mod to the repository; the updates are currently waiting to be approved. These updates include fixes for the issues that have been around since the 0.23 game update, in addition to lots more stuff that is included in the changelog of the updates. I can't say how long it will be until they're approved, as that's up to the moderation team, but hopefully it will be soon.
     
    • Like Like x 2
  12. default0.0player

    default0.0player
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 30, 2018
    Messages:
    1,259
    Well, the "full electric" bus has an engine and an exhaust.
     
  13. Xupaun

    Xupaun
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 18, 2020
    Messages:
    381
    Well, the last time I uploaded a update to my mod on a friday, it only got approved un the Monday. So, if you want people to test it now, you can upload the updated file on the thread, since it becomes available immediately.
     
  14. Arcanox

    Arcanox
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    274
    Arcanox updated Hybrid Citybus with a new update entry:

    Big update - 0.23 fixes and lots of improvements!

    Read the rest of this update entry...
     
  15. Plasmapwrdhorse

    Plasmapwrdhorse
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 28, 2018
    Messages:
    30
    seem to be broken i spawned in the both city and highway hybrid and they immediately quit running and the UI vanished. the buses wont move under my commands or ai commands.
     
  16. 98crownvic

    98crownvic
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    1,523
    Did you start them? Also, do you have the Arcanox Core mod installed? The mod works just fine for me.
     
  17. default0.0player

    default0.0player
    Expand Collapse

    Joined:
    Nov 30, 2018
    Messages:
    1,259
    Any screenshot or video?
     
  18. Plasmapwrdhorse

    Plasmapwrdhorse
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 28, 2018
    Messages:
    30
    doesnt even let me start them and yeah ive even redownloaded arcanox core a couple times.
    --- Post updated ---
    unfortunately im pretty worthless with uploading screenshots or video
     
  19. gigisfan

    gigisfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 17, 2013
    Messages:
    32
    I have the same problem with bus, after a few seconds I can`t contol it at all. That`s what happens into console:

    upload_2021-11-9_12-55-21.png
     
  20. SKB

    SKB
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 22, 2017
    Messages:
    1,737

    Video i did with the citybus
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice