1. Before reporting issues or bugs, please check the up-to-date Bug Reporting Thread for the current version.
    Solutions and more information may already be available.
  2. GPU Fatal Error? Intel HD Graphics 620/630 Crashes? Help us solve them!
    Dismiss Notice

Reseting the car now makes the game crash.

Discussion in 'Troubleshooting: Bugs, Questions and Support' started by Shermannatior, Aug 18, 2019.

  1. Shermannatior

    Shermannatior
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 18, 2019
    Messages:
    2
    Ever since the 0.17 update, resetting the car causes the game to crash stating that the Gpu is not responding. I didn't have that problem in the 0.16 version of the game. I can't even do drag racing in WCUSA without the game crashing. So now I can't enjoy the update without the game crashing. I did buy the game from steam.

    I tried
    Verify the files
    Clearing the cache
    Disabled the mods
    Clean reinstalling the game
    Change the setting the lowest
    Getting rid other applications

    Yet none of these work.

    Some laptop specs if you were going ask.

    Intel core I5-8265U 1.60 GHz 4 cores
    8 GB DDR4
    Intel UHD 620
    Window 10 Home
    Not the best but it could run 3 cars in the tennessee map but it can't run italy at a smooth frame rate (Not that it matters I got italy Lite)
    I also insert some logs to make things easier. (Which I hope appears)
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  2. Pittsburgh Line Railfan

    Pittsburgh Line Railfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 14, 2019
    Messages:
    12
    same here! no idea why this happens.
     
  3. Jecourey

    Jecourey
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 31, 2019
    Messages:
    2
    Same here, I even reset my entire laptop to factory setting thinkin that there may be something wrong with it
    --- Post updated ---
    I found that if you clone the car youre playing with instead of resetting it wont crash
     
  4. irishbulldog422

    irishbulldog422
    Expand Collapse

    Joined:
    Jun 1, 2014
    Messages:
    141
    You shouldnt have to do that for the game to work. From what ive seen today it seems like its an issue with the game. So im hoping the devs can find a solution
     
    • Agree Agree x 3
  5. Jecourey

    Jecourey
    Expand Collapse

    Joined:
    Jul 31, 2019
    Messages:
    2
    I found that if you clone the car youre playing with instead of resetting it wont
    True brother but ive been waiting for the update for a while and I just wanna play it
     
  6. nk6bot4

    nk6bot4
    Expand Collapse

    Joined:
    Jan 10, 2016
    Messages:
    1
    Same, Shift+R seems to work fine for Me.
     
    • Informative Informative x 2
  7. Pittsburgh Line Railfan

    Pittsburgh Line Railfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 14, 2019
    Messages:
    12
    as stated before though, you shouldn't have to do that. we need to let the devs know.
     
  8. eBuilder101

    eBuilder101
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 20, 2019
    Messages:
    4
    Yeah, I've been having the same issue and it's incredibly annoying. When I first updated, the game would crash ~15 seconds after loading a map, but by removing some mods and clearing the cache I've fixed this. Then after all that, I discovered this new issue with vehicle recovery.

    This issue seems quite widespread - there are tons of other forums discussing it.
     
  9. synsol

    synsol
    Expand Collapse
    Global Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    1,382
    Hi there , we are doing our best to help regarding to the crash happening with graphics cards intel 620 and 630 , after some research it appears also that this ipgu do have crash with some other program lately (like blender 2.8) , can someone please test with the very last intel driver to let us know if it help ? These graphics cards are bellow our minimum requirements , but we will do our best on our side to help regarding to this problem.
     
    • Like Like x 2
  10. eBuilder101

    eBuilder101
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 20, 2019
    Messages:
    4
    I rolled back my driver to the last version, and everything seems fine. There was one small graphical glitch, where a black shape flashed for a second in the top right corner of the screen, but that was it. Resetting the vehicle or physics now causes no crash.
     
    #10 eBuilder101, Aug 20, 2019
    Last edited: Aug 21, 2019
  11. Pittsburgh Line Railfan

    Pittsburgh Line Railfan
    Expand Collapse

    Joined:
    Apr 14, 2019
    Messages:
    12
    Phew! glad to see that this bug is getting fixed!
    (also I have no technical knowhow so I don't know what any of this driver stuff is or how to do it o_O:p)
     
  12. Nadeox1

    Nadeox1
    Expand Collapse
    BeamNG.Support
    Staff Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    13,518
    Thanks for the information.
    Which driver version solved this for you?
    Could you link to the download page?
     
  13. Ptryyyy

    Ptryyyy
    Expand Collapse

    Joined:
    Aug 18, 2019
    Messages:
    25
    It is exacly the same on my PC (I have a shitty Intel HD Graphics 630) .
    Thank you very much, it works.

    But the errors are very annoying.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice